Χαρίλαος Τζαμακλής: Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία.


«Το μέλλον ξεκίνησε…



 Για την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία… Η ελπίδα έρχεται…»

Ο Χάρης Τζαμακλής είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Κατερίνη, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1973 και αποφοίτησε το έτος 1978.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών αγοριών.
Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Εντάχθηκε το έτος 1975 στο «Ρήγα Φεραίο» και το 1979 στο ΚΚΕ εσωτερικού. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και συμμετείχε στη Ν.Ε. Πιερίας του ενιαίου Συνασπισμού. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη και στο νομό (διόδια, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί κ.λ.π.). Μαζί με άλλους δικηγόρους παρέχει αφιλοκερδώς δικηγορικές υπηρεσίες για οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας συμμετέχει ανελλιπώς στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Από το 1999 μέχρι και το 2014 εκλεγόταν συνεχώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί επτά χρόνια, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

 Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κατά την εξαετία 2006 – 2011 διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας του πανελλαδικού προνοιακού σωματείου των επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων. Την διετία 2002 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του προνοιακού σωματείου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης (ΛΕΑΔΙΚ).