Επιβάλλονται ρεαλιστικές λύσεις ;


Μετά τη βαριά ...



εκλογική ήττα,  στο κόμμα της Ν.Δ επικρατεί  νευρικότητα καθώς διαφαίνεται ότι έχει μετατοπιστεί πολιτικά, λειτουργικά και ιδεολογικά σε κατευθύνσεις ξένες προς τη φύση και την ιστορία του.

Η Ν.Δ. δεν πρέπει να έχει την ίδια τύχη με το πάλαι ποτέ κραταιό ΠαΣοΚ.

Η Ν.Δ είναι απαραίτητο να μείνει όρθια κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την διατήρηση της υφιστάμενης ηγεσίας της.

Στη Ν.Δ. υπήρχε πάντοτε μια ευγενής παράδοση των αρχηγών που έκαναν αμέσως στην άκρη όταν πλέον είχε αντικειμενικά κλείσει ο κύκλος της δυνατότητάς τους να οδηγήσουν το κόμμα σε νικηφόρα πορεία στην ελληνική κοινωνία.

Η σημερινή Ν.Δ. δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στο μελλοντικό πολιτικό της ρόλο αλλά ούτε και στις απαιτήσεις της ιστορίας της  παρά τα όσα αισιόδοξα και αγωνιστικά εκπέμπονταν από το Μέγαρο Μαξίμου κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Ελλάδα οδεύει προς κατάρρευση γιατί τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολύπλοκα και οι πολιτικοί πρέπει να κατανοήσουν μόνο με  ρεαλιστικές λύσεις πάμε μπροστά.

Πολύ σύντομα η παράταξη της Ν.Δ θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο με ή χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά .

H Ν.Δ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, να επισημάνει τα λάθη της, για να μπορέσει να τα διορθώσει. Πρέπει να κατανείμει τις ευθύνες, ανάλογα με το ποσοστό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Διότι το μέτωπο με τη Γερμανία έχει ήδη ανοίξει και έχει καταστεί κορυφαίο διεθνές ζήτημα προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας.

Ο λαός επέλεξε ΣΥΡΙΖΑ και κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα  εύχεται η μάχη αυτή να πάει καλά καθώς η νέα κυβέρνηση μπήκε πάρα πολύ δυνατά στις εξελίξεις και ξάφνιασε τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδος.

Θα είναι μεγάλο λάθος να μείνει η κυβέρνηση, και κατ’ επέκταση η Ελλάδα, χωρίς συμμάχους που μετράνε.