To μυστήριο της Ολυμπιάδος και ο Αλέξανδρος


Αλέξανδρος σημαίνει ...


Ολυμπιάδα και Ολυμπιάδα σημαίνει Αλέξανδρος…

Η Ολυμπιάδα ήταν γόνος των Μυρμηδόνων, των Αιακιδών που πρώτοι ονομαστήκαν έλληνες και απευθείας απόγονος του βασιλιά τους Αχιλλέα και ως εκ τούτου απόγονος και του ΔΙΑ.
Ένα κρυφό, αυστηρά ελληνικό και φιλόδοξο ιερατείο του Δια, με έδρα την ΔΩΔΩΝΗ και το μαντείο του ΑΜΜΩΝΟΣ ΔΙΑ, είχε κάνει τον σχεδιασμό που θα επέτρεπε στον ελληνισμό να επικρατήσει ενάντια στους Βαρβάρους.

Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα ισχυρό βασίλειο…. Τέτοιο ήταν αυτό της Μακεδονίας…Σχηματισμένη απο αγρότες και νεόπλουτους κτηνοτρόφους,η μόνο κατ όνομα αριστοκρατία της Μακεδονίας, απαρτιζόταν απο φιλόδοξους μεγαλοποιμένες, όπως ο Φίλιππος, που θέλαν με την σειρά τους, να συνδέσουν το όνομά τους με μια γνήσια ελληνική αριστοκρατική οικογένεια που η ρίζα της να φτάνει μέχρι τα βάθη της ελληνικής μυθολογίας…. Η Ολυμπιάδα ταίριαζε στον Φίλιππο και ο Φίλιππος ταίριαζε στην Ολυμπιάδα για τους σκοπούς των πανελλήνων….

Το ραντεβού δόθηκε στην Σαμοθράκη στα Καβείρια μυστήρια…

Εκεί συνελήφθη και ο Αλέξανδρος…

Ο Αλέξανδρος στο υπόλοιπο της ζωής του θα είχε να αντιμετωπίσει τον φθόνο των νεόπλουτων αριστοκρατών της Μακεδονίας που θέλαν διάδοχο μακεδόνα…

Θυμίζουμε τους γάμους του πατέρα του με μια μακεδόνισα αριστοκράτισα , όπου ο θείος της μεθυσμένος , ευχήθηκε μακεδόνα διάδοχο για τον θρόνο εξοργίζοντας τον Αλέξανδρο και οδηγώντας στην πρώτη φανερή ρήξη με τον πατέρα του….

Κάποια στιγμή ο Αλέξανδρος θα αναγκαστεί να ζητήσει καταφύγιο στην αυλή του Θείου του, Αλέξανδρου του Μολοσσού, στην Πασσαρώνα της Μολοσσίας.

Η συμφιλίωση ήρθε με τα παντρολογήματα του βασιλιά των Μολοσσών με την κόρη του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος… Η τελετή ήταν και η τέλεια ευκαιρία για το Δωδωναίο ιερατείο , τους Μολοσσούς και την Ολυμπιάδα, να βάλουν στον μακεδονικό θρόνο το βλαστάρι των Αιακιδών, τον Αλέξανδρο.
Στις Αιγές, σε ένα αμφιθέτρο κατάμεστο απο συγγενείς του γαμπρού και βασιλιά της Ηπείρου και άρα συγγενείς και φίλους της Ολυμπιάδος.

Ο Φίλιππος εκτελείται για να ξεκινήσει η περιπέτεια του ελληνισμού στα βάθη της Ασίας…
ce2ad0b9ea9d4fab907b5ffe8c1d88bf

Ο Μακεδονικός λαός, πάντα δυσαρεστημένος απο τους μεγαλοτσιφλικάδες αριστοκράτες, δεν είχε πρόβλημα να στηρίξει τον Αλέξανδρο στον θρόνο, προς μεγάλη θλίψη του Αντίπατρου, Κάσσανδρου και λοιπών, οι οποίοι για τα επόμενα 15 χρόνια θα συνωμοτούσαν για το πως θα τον εξοντώσουν…

Ο Αλέξανδρος ήταν πάντα μόνος, για αυτό και εκτιμούσε τον ένα και σίγουρο φίλο που είχε, τον Ηφαιστείωνα…οι λοιποί;;; αρκούσε η υποψία, για να θυμηθεί πως οι άρχουσα μακεδονική τάξη φέρθηκε στην μητέρα του, και να προχωρήσει σε εκτελέσεις των υπόπτων, όπως του Παρμενίωνα και του Φιλώτα…

Δυστυχώς ο Κάσσανδρος, το μεγαλύτερο σκουπίδι της ελληνικής ιστορίας , μετά τον Αλκιβιάδη…επιβίωσε για να σκοτώσει την Ολυμπιάδα και να σβήσει την γενιά του Αλέξανδρου απο τον χάρτη.

Είναι γεγονός ότι πίσω από τις μεγάλες στιγμές του Αλέξανδρου, βρισκόταν η Ολυμπιάδα…

Οι ιστορικοί τηρούν σιγήν ιχθύος για τα δύο περίπου χρόνια, που ο Αλέξανδρος έμεινε στην Ήπειρο…
Αποφεύγουν να αξιολογήσουν το ότι ο Αλέξανδρος πάντα εκαυχάτο για την καταγωγή του απο το σόι της μητέρας του, ενώ για το επεισόδιο με τον ιερέα του Άμμωνα Δία που τον προσαγόρευσε ως παι Διός… με βλακώδη και ύποπτο τρόπο οι ίδιοι ιστορικοί, το χρεώνουν σε μη καλή γνώση της ελληνικής απο τον ιερέα που ήθελε να πεί …παιδίον..δήθεν.

Φυσικά ούτε λόγος για την σχέση Δωδώνης και Άμμωνα Δία , καθώς και για το ενδεχόμενο η προσαγόρευση του Αλεξάνδρου ως Διογενούς να ήταν προιόν συνεννόησης της ιέρειας Ολυμπιάδος με τους Αδελφούς Αιγύπτιους ιερείς.

Η Ολυμπιάδα ήταν τόσο σημαντική που ο πανάθλιος Κάσσανδρος, δεν δίστασε να επιτρέψει την δολοφονία της με τα χέρια άλλων όμως….

Η ταφή της όπου και αν έγινε είναι σίγουρο ότι θα αποτέλεσε και μια προσπάθεια εξιλεασμού του Κάσσανδρου για το ανόμημα και την ύβρη και είναι ο μόνος λόγος αυτός, που μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον Τύμβο της Αμφίπολης ως τελευταία της κατοικία….

Φυσικά υπάρχουν και άλλες υποθέσεις για τον Τύμβο, για τις οποίες θα επανέλθουμε αργότερα.