Παναγούλης: Ποιοι Έλληνες του Μνημονίου θα ακολουθήσουν τον Σόκρατες στον δρόμο της φυλακής;


Μετά τα «λιντσαρίσματα»,...


 «τα ειδικά δικαστήρια» και «τους εμφυλίους», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με αφορμή την προφυλάκιση του τελευταίου πορτογάλου πρωθυπουργού των Μνημονίων

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης με αφορμή την προφυλάκιση του Ζοζέ Σόκρατες του τελευταίο, δηλαδή, πορτογάλο πρωθυπουργό του Μνημονίου.

Μετά τις αλήστου μνήμης δηλώσεις του το 2012 για «λιντσαρίσματα ή ειδικό δικαστήριο» προς τους βουλευτές των δύο κυβερνώντων κομμάτων, τις δηλώσεις για «εμφύλιο»τον οποίο δεν κήρυξε ο ίδιος αλλά «μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου», και τις δηλώσεις του τύπου ««Ναι είμαι τρομοκράτης.

 Επί χούντας δύο χρόνια πηγαινοέρχονταν στην Αμερική και εγώ στην φυλακή. Ναι λοιπόν είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όσο μπορώ, καθημερινά», επανήλθε την Πέμπτη με ανάρτησή του στο Facebook όπου αναρωτιέται ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του Μνημονίου θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Πορτογάλου πολιτικού στη φυλακή.

«Άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον πρώην Πορτογάλο πρωθυπουργό του μνημονίου. Ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές του μνημονίου θα ακολουθήσουν για να κλείσει ο τελευταίος την πόρτα;» αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την επιστολή Σόκρατες σε εφημερίδα της Πορτογαλίας με την οποία παρουσιάζει τον εαυτό του ως «κρατούμενο έναντι των αρχών», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «O πρώην Πορτογάλος πρωθυπουργός του μνημονίου, Ζοζέ Σόκρατες, που οδήγησε την Πορτογαλία στη φτωχοποίηση, ζήτησε την αποφυλάκισή του, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Παρόλο που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και φορολογική απάτη, όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει, αλλά τολμά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα "κρατούμενο έναντι των αρχών", του οποίου η ελευθερία προσβάλλεται».

Και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Τη στιγμή που διεξάγονται έρευνες για μίζες, διαφθορά και  πολυτελή ζωή,  ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της φυλακής. Μένει να δούμε ποιοι Έλληνες πρωταγωνιστές των μνημονίων που οδήγησαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, θα ακολουθήσουν, κλείνοντας  ο τελευταίος την πόρτα...».