Αγονη η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου


Άγονη απεδείχθη και η νέα...



 συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου που έγινε την Τρίτη, λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συνάντηση «κλείστηκε» από χθες, σε επικοινωνία των γραφείων των δύο ανδρών.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του. Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της «για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση.

Την αδυναμία να επιτευχθεί ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές τις κρίσιμες ώρες πριν την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενισχύει με τις δηλώσεις του, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης. «Θεωρώ αδιανόητο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα, να μην κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ανήκει σε όλους μας. Κυρίως ανήκει στο λαό και τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Παράταξης. Στις απευκταίες αλλά ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, οι δυνάμεις μας σε πλήρη συστράτευση και ενότητα, πρέπει να εκφράσουν όλα τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε.
Μετά τις εκλογές, σε ένα μεγάλο Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Οικολογίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα διαμορφώσουμε τους νέους όρους για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Προόδου, της Ευθύνης, του Πατριωτισμού. Η πολιτική παρακαταθήκη της Ιστορίας μας δεν μας επιτρέπει να κοιτάμε άλλο πίσω. Μόνο μπροστά», καταλήγει.

Παράλληλα,  η αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Αμαλιάδα σχετικά με τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου, τόνισε πως «κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αλλαγών και της κοινής μας πορείας, έχουμε υποχρέωση να το υπερασπιστούμε όλοι μαζί. Μέσα στους επόμενους μήνες, ανοιχτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν όλα. Μέχρι τότε ενότητα, συσπείρωση και αγώνας».