Σκουρλέτης: Στον αέρα ο προϋπολογισμός. Πηγαίνουμε σε παράταση Μνημονίου


Εκτενή αναφορά έκανε ...



ο Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τονίζοντας πως,  "ο προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα και δεν έχουν ενσωματωθεί τα μεγέθη των μέτρων που θέλει η τρόικα¨ και διερωτήθηκε αν αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς έχει ισχύ, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα μετρα." Τι θα κάνει; Θα περάσει μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;", συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την τρόικα θα πρέπει να κάνουν τον πρωθυπουργό να σκεφτεί πριν ξαναμιλήσει για έξοδο από μνημόνιο. Να ξεγελάσει δηλαδή το λαό.

Ποτέ ο ίδιος δεν αμφισβήτησε αυτή την πολιτική και πηγαίνουμε για παράταση του μνημονίου. Όλα αυτά τον υποχρεώνουν να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του".

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε, πως η αξιωματική αντιπολίτευση "δεν παίρνει μόνο μηνύματα, αλλά στέλνει" διαμηνύοντας πως "η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει για πρώτη φορά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης και θα ακυρώσει τους μνημονιακούς νόμους".

Σχετικά με την Προεδρική εκλογή ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως η περιρρέουσα  ατμόσφαιρα καταδεικνύει πως δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, ενώ η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ περί αποστασίας προκύπτει από το γεγονός ότι με δεδομένες τις τοποθετήσεις των κομμάτων δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι 180 βουλευτές που θα ήθελε η κυβέρνηση. ¨Αποστασία υπάρχει όταν κάποιος κάνει κάτι διαφορετικό από τις συλλογικές αποφάσεις του χώρου του¨, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πάντως σε περίπτωση που βρεθούν οι 180, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε, πως θα είναι απλώς μια τεχνητή αναπνοή στην κυβέρνηση.

Ειδική αναφορά έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Τόνισε πως  η απόρριψη του αιτήματός του δειχνει αυταρχισμό, αναλγησία και εκδικητικότητα, ενώ διερωτήθηκε αν ¨η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας του Ρωμανού και την επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου." "Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε, ¨είναι επικίνδυνο παιχνίδι και δεν ξέρω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί¨.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, με τα πρόγραμματά τους, όμως να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει από την Σερβία το Σάββατο το μεσημέρι.