Απαξιώνει η Πολιτεία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


Στην οικονομική κρίση...



 ένα από πρώτα ‘’θύματα’’ είναι ο πολιτισμός. Τεράστιο επικοινωνιακό πλήγμα δέχεται η κυβέρνηση με τη ματαίωση για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδος λόγω των στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στη δεύτερη Κρατική σκηνή.

Η αναστάτωση αυτή συμβαίνει ενώ τα τελευταία χρόνια σε καλλιτεχνικό επίπεδο το ΚΘΒΕ γνώριζε άνθιση και σταθερή άνοδο της απήχησης του, δεδομένα που αποτυπώνονταν σε αριθμούς με την προέλευση και τα εισιτήρια.

Όπως είναι γνωστό, ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι στο θέατρο παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα και όπως καταγγέλλουν “υπάρχει συνεχιζόμενη απαξίωση του οργανισμού από την πολιτεία”.

Αντιδρώντας προχώρησαν για δεύτερη φορά (είχαν ματαιωθεί λόγω στάσεων εργασίας και οι παραστάσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου 29 και 30/11) σε στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ηθοποιών, “η συνέλευση ηθοποιών ΚΘΒΕ χτες 3/12/14 αποφάσισε τα εξής:
1. Στάση εργασίας Παρασκευή 5/12/14 από 21:00-23:00
2. Στάση εργασίας την Τετάρτη 10/12/14 από 10:30-12:00 και 18:00-20:00 και κάθοδος στην Αθήνα στο υπουργείο μαζί με το διευθυντή και το ΣΕΗ
3. Επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 11/12/14

Σε ανακοίνωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Βούρος υπογραμμίζει πως: “Το ΚΘΒΕ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία του κοινού και να κάνει γνωστό πως από την πλευρά της Διεύθυνσης και της Διοίκησης έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας τους όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και επαφές με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να επιλυθούν άπαξ  και δια παντός τα χρονίζοντα προβλήματά του. Αναμένονται οι λύσεις”.