Τα «μυστικά» του σκελετού της Αμφίπολης κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον


Η μεταφορά - «θρίλερ» του...


 σκελετού στο Μουσείο της Αμφίπολης – Πώς και πόσο συνδέονται τα ευρήματα στον Τύμβο Καστά μετη «Σαρκοφάγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης - Επιμένει η Ντόροθι Κινγκ: Το σενάριο του Ηφαιστίωνα και οι μα...κες που δεν κατανοούν τις αρχαίες πηγές - Γιατί δεν βρέθηκαν κτερίσματα στον Τάφο

Συνεχίζει να συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη ο τάφος της Αμφίπολης με τα διαρκή εντυπωσιακά ευρήματά του και την πληθώρα σεναρίων και αντικρουόμενων απόψεων ειδικών που έχουν μετατρέψει την ούτως ή άλλως εντυπωσιακή ανασκαφή στο χώρο – που δικαίως έχει ήδη ανακηρυχθεί ως ο σημαντικότερος “ενεργός” αρχαιολογικός χώρος – σε ... σενάριο για χολιγουντιανή ταινία.

Οι τελευταίες εξελίξεις από το σημείο της ανασκαφής έχουν να κάνουν φυσικά με τον σκελετό που βρέθηκε στον τάφο με το μείζον ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί να είναι αυτό του πώς μεταφέρθηκε ο σκελετός του νεκρού από τον τάφο στο μουσείο της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η μεταφορά των οστών, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα ήταν μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία. Το ευαίσθητο σκελετικό υλικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί με χειρουργικές κινήσεις για να μην μολυνθεί.