Σεξ στις φυλακές


Θα επιτρέπεται όπου ...



υπάρχουν χώροι. Αυτό προβλέπεται στο νέο σωφρονιστικό κώδικα που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, στο νέο σωφρονιστικό κώδικα θα υπάρχει πρόβλεψη για να συνευρίσκονται ερωτικά οι κρατούμενοι με τις συζύγους τους, όπως ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 Την πρόταση είχαν υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι προχωρά και το πιλοτικό πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο αρχικά θα τοποθετηθεί σε 250 κρατούμενους, προκειμένου να λυθεί το κύριο πρόβλημα των φυλακών που είναι η συμφόρηση κρατουμένων.

 Τα στοιχεία αναφέρουν για πάνω από 11.000 κρατούμενους, όταν η χωρητικότητα των φυλακών είναι για περίπου 9.800.

Όπως σημειώνεται, το ημερήσιο κόστος είναι περίπου 15 ευρώ και θα πληρώνεται από τον κρατούμενο, εκτός αν υπάρχει αδυναμία καταβολής, οπότε θα καταβάλλεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ανθρωπογεωγραφία των φυλακών

Σημαντικά στοιχεία για την ανθρωπογεωγραφία στις ελληνικές φυλακές, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου παρουσιάζοντας και όλες τις ενέργειες που προωθούνται για βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα τα όσα έγιναν γνωστά, οι κρατούμενοι για κλοπές και ληστείες είναι η πολυπληθέστερη ομάδα στις φυλακές που φιλοξενούν 12.000 κρατουμένους, ενώ η χωρητικότητα τους είναι για 9.800.

Ακολουθούν οι κρατούμενοι για ναρκωτικά και παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Το 63% των 11.988 κρατούμενων στα καταστήματα κράτησης είναι αλλοδαποί, δηλαδή οι 7.000.

Να σημειωθεί ότι λόγω του συνωστισμού και των κακών συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων ντροπιάζουν την Ελλάδα διεθνώς, ενώ αποτέλεσαν και την αιτία για καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.