Θετική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Ανοδικά κινούνται τα ...



ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγη ώρα μετά από την έναρξη των συναλλαγών, αντιστρέφοντας την χθεσινή αρνητική τάση λόγω κυρίως εταιρικών αποτελεσμάτων. Ανοδικά κινήθηκαν κατά κύριο λόγο οι δείκτες και στην Ασία, με μόνο το Τοκίο να καταγράφει μικρές απώλειες.

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,89%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,67% στις 6.405 μονάδες, ο DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,34% στις 9.025 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,59% 4.122 μονάδες, ο FTSE MIB ενισχύεται 1,49% στις 19.313 μονάδες.

Το σημερινό θετικό κλίμα έρχεται ύστερα από τις χθεσινές απώλειες, και εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Federal Reserve στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα στήριξης. Οικονομολόγοι που συμμετέχουν σε δημοσκόπηση του Bloomberg αναφέρουν ότι πιθανώς η Fed θα τερματίσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων και θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα κοντά στο μηδέν.

Στο επίκεντρο της  σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα. Η  UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ήταν κατώτερα των προσδοκιών, η Standard Chartered κατέγραψε πτώση των προ φόρων κερδών, η Novartis ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν και η Sanofi ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων.