Η χώρα χτύπησε κόκκινο


Είτε οι Έλληνες θα...


 μείνουν δούλοι των δανειστών-δυναστών τουλάχιστον μέχρι το 2057 είτε θα σπάσουν τις αλυσίδες τους...

Λίγες μέρες πριν από τις πρόσφατες ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς, σε κεντρική ομιλία του και με παλλόμενη φωνή, έλεγε: «Εγώ σκίζω τα Μνημόνια κάθε μέρα, σελίδα σελίδα...». Όσοι τον άκουσαν τότε ασφαλώς σκέφτηκαν ότι πρόκειται για μια ακόμη προεκλογική υπερβολή προκειμένου να κερδηθούν μερικές ψήφοι από τη ΝΔ και να μειωθεί η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ιδιαίτερα μετά συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν τόσο του πρωθυπουργού όσο και άλλων στελεχών της συγκυβέρνησης (Ευ. Βενιζέλου, Γκ. Χαρδούβελη κ.λπ.), γίνεται ολοφάνερο ότι εξελίσσεται μια μνημονιακή αντεπίθεση, ότι προωθείται ένα σχέδιο χειραγώγησης, δηλαδή εξαπάτησης, για μια ακόμα φορά, του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είναι αποκαλυπτικά: 2,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ήτοι ζουν με λιγότερα από 432 ευρώ τον μήνα (908 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες), ενώ ακόμη 3,8 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια, αντιμετωπίζοντας υλικές στερήσεις και ανεργία.

Και μπορεί, κατά την κυβέρνηση, τα Μνημόνια να τελειώνουν και η εθνική οικονομία να μπαίνει σε νέα, ανοδική τροχιά, την ίδια στιγμή όμως, στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, η οικονομία των νοικοκυριών έχει αναμφίβολα κηρυχθεί σε πτώχευση.

 Η ανεργία σπάει όλα τα κοντέρ, βασικές ανάγκες των πολιτών δεν καλύπτονται, οι δανειακές και φορολογικές τους υποχρεώσεις συσσωρεύονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται και εντέλει η ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση πεθαίνει.

 Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου