Καταθέτουν σήμερα για τις καταγγελίες περί «κουμπαρά» Σκουρλέτης, Παππάς


Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος και Δραγασάκης, έχουν επίσης...


 κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση

Με ρυθμούς εξπρές αλλά και με έντονη πολιτική χροιά συνεχίζεται η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα περνούν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλέτης ο οποίος είχε προβεί και στη σχετική καταγγελία επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Contra News», ενώ κατάθεση δίνει και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νικος Παππας. Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης είχε προβεί σε ανάλογο περιεχομένου δηλώσεις μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Το ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσιπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον αντιπρόεδρ της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, οι οποίοι επίσης έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Χθες επί μιάμιση ώρα κατέθετε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων, ο εισαγγελέας αφού αξιολογήσει τα στοιχεία που προέκυψαν θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή για τη διενέργεια της έρευνας είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.