Απόφαση βόμβα: Ακυρες οι απολύσεις της ΕΡΤ


Μια σημαντική απόφαση, με την...



 οποία δικαιώνονται δέκα πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχασαν τη δουλειά τους όταν η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο αιφνιδιαστικά στη δημόσια τηλεόραση, εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση 2732/14, οι απολύσεις δέκα εργαζομένων κρίθηκαν παράνομες και το δημόσιο, ως διάδοχος της ΕΡΤ, καλείται να αποδεχθεί τις υπηρεσίες τους τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.

 Το δικαστήριο απειλεί το δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. Επισημαίνεται ότι η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και το δημόσιο δικαιούται να ασκήσει έφεση.

Ανάλογη απόφαση είχε εκδώσει τον περασμένο Μάιο το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους από 9.000 ως 13.000 ευρώ στον καθένα.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί από τις 11 Ιουνίου 2013 που έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.