Συγκλονίζει γράμμα καθηγητή που αυτοκτόνησε


Ο 58χρονος Εμμανουήλ...



 Μαρώλιας, συνταξιούχος καθηγητής από τη Σάμο, έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου, στη Λέσβο.

Ο Εμμανουήλ Μαρώλιας είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά. Στο νησί συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης, ενώ είχε αφοσιωθεί στη συγγραφή ποιημάτων. Την Παρασκευή όμως αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ Μαρώλια. Πρόκειται για ένα μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες, έχοντας, όπως έγραψε, αποφασίσει να λήξει ο ίδιος τον βιολογικό του κύκλο.

«Ελλάδα 20/9/2013

Προς Ημάς:

– Δυστυχώς, όλα τα κραυγαλέα και βδελυρά έχουν κατακυριεύσει τον τόπο, σαν ένας κύκλος νοήματος που ορχείται με το σκότος.

Έχοντας την πεποίθηση ότι ένας κόκκος αλήθειας είναι ενεργητικώτερος από ένα οικοδόμημα ψευδαισθήσεων και εν πλήρει νηφαλιότητα –όπως όταν μυρίζεις γιασεμί–, απεφάσισα, μη δυνάμενος πλέον να υφίσταμαι το ειδεχθές άλγος των κοινωνικών συνθηκών, την εκούσια ολοκλήρωση του βιολογικού μου κύκλου.

Έρρωσθε!

Μαρώλιας Εμμανουήλ»