Λοβέρδος: Οι παιδόφιλοι καθηγητές θα διωχθούν ακόμα και στον… Πάπα να πάνε!


Την επαναφορά της πληροφορικής στα...


σχολεία υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δηλώνοντας πως «είναι απαράδεκτο να έχει απαλειφθεί ως προαπαιτούμενο για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν πληροφορική» ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου προσερχόμενος στη Βουλή, για τους παιδόφιλους καθηγητές, ο υπουργός τόνισε πως «Όλοι τους θα βρεθούν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα και στον Πάπα να πάνε».

Τα ονόματα παιδόφιλων εκπαιδευτικών θα δώσει το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα παιδόφιλων εκπαιδευτικών δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, των δράσεων που κάνουμε στο πλάι των μαθημάτων για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων, έχουμε συμπεριλάβει και την προσπάθεια αντιμετώπισης του εγκλήματος μέσω του διαδικτύου.

Κυρίως στο πρόβλημα που αφορά την παιδοφιλία, τους παιδόφιλους εκείνους που βρίσκουν μέσα από το διαδίκτυο τρόπους να πλησιάζουν τα μικρά παιδιά. Αυτή τη δράση την προωθεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας με βασικό συνεργάτη την Υπηρεσία δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τον Ταξίαρχο κ. Σφακιανάκη».

«Ο κ. Σφακιανάκης ήρθε πριν από τρεις ημέρες στο Υπουργείο μας και ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση αυτή. Έδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων, που είναι κοντά στους 1.000 και μας είπε ότι τους ξέρει όλους.

 Μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς, μάλιστα ο αριθμός που μας έδωσε χθες είναι μικρότερος από αυτόν που μας έδωσε σήμερα, είναι και μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμη.

 Έκανα αίτημα, όπως ενημέρωσα χθες τη Βουλή, να μου αποσταλούν τα ονόματα και επικοινώνησα με την αρμόδια Εισαγγελέα. Θα τα έχω σήμερα. Όλοι αυτοί όσοι και να είναι, ότι και να είναι θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Και όπως είπα χθες στη Βουλή, μπορούν να πάνε οπουδήποτε, στη δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, μπορούν να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι».

Για το μάθημα της πληροφορικής στα σχολεία
«Δεν ανατρέψαμε τους ορισμούς του νόμου για την εξέταση του μαθήματος της χημείας. Δεν υποτιμούμε καθόλου αυτό τον κλάδο της επιστήμης, αλλά η επιστημονική μας θεώρηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι απολύτως απαραίτητο να εξετάζεται στα ειδικά τμήματα και το μάθημα αυτό» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός τόνισε, ότι έχει προκληθεί μια γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στους επιστήμονες και των δύο κλάδων την οποία και την έχει συμπεριλάβει στα νέα δεδομένα και από μέρα σε μέρα θα κάνει την ανακοίνωση της σχετικής διαρρύθμισης όπως από το διάλογο προκύπτει.

Υπογράμμισε επίσης, ότι είναι το λιγότερο κοντόφθαλμο να υπάρχουν εκπαιδευτικά συστήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την πληροφορική στα προαπαιτούμενα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλώνοντας ότι «έτσι με φειδώ και με στάθμιση έχουμε κάνει αυτή την επιλογή και έχουμε καταλήξει, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε το σχετικό διάλογο για να φθάσουμε στην τελική ρύθμιση, η οποία δεν χρειάζεται να είναι νόμος».