Για ποιους λόγους αντικαταστάθηκαν οι υπόλοιποι;


Ο Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ) «διότι είχε...



 μία υποχρέωση στην εκλογική του περιφέρεια» (παρότι ο ίδιος χαρακτήρισε δημοσίως προχθές «δεύτερο αυτογκόλ της κυβέρνησης» την τροπολογία), η Αννα Καραμανλή διότι ...δεν μετείχε τυπικά στο Γ΄Θερινό Τμήμα (αλλά συμμετείχε ...ως μέλος του στην προχθεσινή ενημέρωση των βουλευτών από τον Γκίκα Χαρδούβελη στον οποίον και «επιτέθηκε» φραστικά) και ο Δημήτρης Σαλτούρος (ΠΑΣΟΚ) για προσωπικούς λόγους.

Εν τέλει, μόνο για την αντικατάσταση του («παπανδρεϊκού»...) Νίκου Σηφουνάκη υπήρξε η παραδοχή ότι έγινε επειδή ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπερψηφίσει...

Μάγκες ...εκ του ασφαλούς;

Θα μείνει αναπάντητο το ερωτηματικό ...τι θα ψήφιζαν εάν η Βουλή λειτουργούσε σε Ολομέλεια και όχι σε Γ΄Θερινό Τμήμα: στην ψηφοφορία του περσινού Δεκεμβρίου για την αρχική μορφή του ΕΝΦΙΑ άπαντες οι χθεσινοί απόντες είχαν ψηφίσει «ναι», με εξαίρεση τον Απ.Κακλαμάνη ο οποίος τότε απουσίασε «λόγω ίωσης» και χθες «για προσωπικό πρόβλημα». (Στην περσινή ψηφοφορία μόνο ο Βυρωνας Πολύδωρας διαφώνησε ανοικτά, καταψήφισε και διαγράφτηκε).

Στα ...σουρεαλιστικά της χθεσινής ημέρας είναι και η επιστράτευση του υφυπουργού ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, ο οποίος αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον «γαλάζιο» απόντα Λευτέρη Αυγενάκη... (τα μέλη της κυβέρνησης δεν μετέχουν στα Θερινά Τμήματα).