ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Παρουσία του Υφυπ. Ανάπτυξης τα εγκαίνια της 6ης ΕΒΕΠ - Κεντρικής Μακεδονίας


Με κάθε επισημότητα άνοιξε τις...


πύλες της το βράδυ της Παρασκευής η 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας.

Την τελετή εγκαινίων πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεώργιος, ενώ την κορδέλα έκοψε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας να δίνει σύνθημα αισιοδοξίας και εξωστρέφειας εκ μέρους του 100 και πλέον επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Πιερίας στην εναρκτήρια ομιλία του, η 6η ΕΒΕΠ-Κ.Μ. σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, για αυξημένη προβολή των επιχειρήσεων που επιθυμούν να δώσουν ώθηση στις δραστηριότητές τους, τολμώντας να πει ότι «η Έκθεση έχει φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι έχουν απτά αποτελέσματα από την συμμετοχή τους».

Επιπλέον, θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία μέσα στην οποία ξεκίνησε και τις δυσοίωνες προβλέψεις, μεγαλώνει κάθε χρόνο, έχοντας αναβαθμιστεί σε Περιφερειακή Έκθεση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης από την χρονιά-ορόσημο του 2012. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει το Δήμο Κατερίνης για την καθοριστική στήριξη που παρείχε, «αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος της ανάπτυξης στηρίζεται στην ελληνική μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση».

Ο  πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Πιερίας αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους συντελεστές της Έκθεσης, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους και δήλωσε αισιόδοξος ότι «όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, στο μέλλον θα διακρίνονται για τα καινοτόμα προϊόντα τους, με μεγάλα οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία μας».

Πέρα από τα εγκαίνια της έκθεσης, στάθηκε στο απώτερο μήνυμα που στέλνουν οι συμμετέχοντες για τον δυναμισμό του επιχειρηματικού κόσμου στην ελληνική περιφέρεια. «Ένα αισιόδοξο μήνυμα ανάπτυξης, ενθάρρυνσης, για τον ιδιωτικό τομέα που ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Δεν τα περιμένουμε όλα από το κράτος, θέλουμε όμως δίκαιη αντιμετώπιση».

Ο υφυπουργός αρχικά ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια μιας έκθεσης που έχει γίνει με αγώνα και κόπο. «Θα μπορούσα να μιλήσω για κόμματα, όμως σήμερα είναι μέρα γιορτής. Να αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε χωρίς ευχολόγια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων που αναμένεται να περάσουν στις αρχές Οκτωβρίου για εκπτώσεις στις προσαυξήσεις κυμαινόμενες ανάλογα με τις δόσεις, που θα είναι μέχρι 100 για χρέος κάτω των 15 χιλ. ευρώ και μέχρι 72 για άνω των 15 χιλ. ευρώ. Θα ψηφιστεί επίσης μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ στην αναφορά του δεν παρέλειψε να πει ότι δεν θεωρεί μικρό πράγμα την μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η επιχειρηματικότητα είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά, το αποδεικνύουν και οι πάνω από 100 συμμετοχές στην 6η ΕΒΕΠ-Κ.Μ.», είπε ο Κώστας Μίχαλος χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για μήνυμα αισιοδοξίας και συμπλήρωσε ότι περιμένει από την κυβέρνηση να αντιστρέψει το κλίμα των τελευταίων 5 χρόνων, με εξαγγελίες στο φορολογικό, στη ρευστότητα και παλιές οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. «Μετά από μια 5ετία σκληρών θυσιών είμαστε έτοιμοι και πάλι, δεν αντέχει η κοινωνία άλλη λιτότητα, να επανέλθουμε στον επιθυμητό δρόμο».

«Στην εποχή της κρίσης χρειάζεται δυναμική αντίδραση και όχι παθητική αντιμετώπιση και σε αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο και οι φορείς κάνουν καταπληκτική δουλειά, εμείς μόνο συμβάλλουμε, τόνισε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης . Είμαστε δίπλα γιατί οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κάνουν βήματα μπροστά, ώστε να μπορέσει να βγει από το «γκρίζο» η Ελλάδα. Περάσαμε και χειρότερα και είναι σίγουρο ότι θα βγούμε νικητές».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και οι βουλευτές ΝΔ Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Άννα Μάνη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης, καθώς και ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δημήτρης Λακασάς. Μετά την καθιερωμένη τελετή ακολούθησε η πρώτη βόλτα στα περίπτερα της φετινής έκθεσης, με το στήσιμο της αλλά και το περιεχόμενο των εκθετών να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις.