Γιατί να υπογράψουν οι δικοί μας την τροπολογία ;


Οι γαλάζιοι μουλωχτοί ξαναχτύπησαν...Αλλά αυτήν τη φορά δεν...



 τους πέρασε.

Ο λόγος για δέκα βουλευτές της ΝΔ που θέλησαν με μια βουλευτική τροπολογία-σκάνδαλο να περάσουν από τη βουλή,την περασμένη εβδομάδα,την κατάργηση της διάταξης για την αυτοδίκαιη έκπτωση αιρετών της  Αυτοδιοίκησης όταν έχουν τελέση κακούργημα για το οποίο υπάρχει αμετάκλητη ασκηθείσα ποινική δίωξη, παραπομπή δηλαδή στο ακροατήριο, και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Όταν κατάλαβαν ότι θα τους... έπαιρναν με τις πέτρες,απέσυραν την τροπολογία και κατέθεσαν μια άλλη - κάπως λιγότερο ευνοϊκή, αλλά το ίδιο προκλητική - που προέβλεπε την αυτοδίκαιη θέση σε αργία σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, μόνο εάν έχει διαταχθεί προσωρινή κράτηση. 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής : " Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, όμως αγαπάει και τον νοικοκύρη"!

 Είναι ντροπή για δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά κακουργήματα και στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να ζητάνε βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μην εκπέσουν αυτοδικαίως του αξιώματός των .

Το μόνο παρήγορο είναι ότι, από τους δέκα βουλευτές που έχουν υπογράψει αυτό το κείμενο ,δεν πήγε κανείς να το υποστηρίξει. Κάτι είναι κι αυτό! Είναι αυτό που λεμε " υπάρχει και φιλότιμο".

Για την ιστορία, την τροπολογία υπέγραφαν οι κ.Κ.Τζαβάρας,Α.Μαρίνος,Αθ.Νταβλούρος,Ι.Πασχαλίδης,Δ.Τσουμάνης,Κ.Κλειτσιώτης, Γ.Γεωργαντάς,Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δ.Χριστογιάννης, και Π.Βογιατζής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τροπολογία δεν έκανε δεκτή η υπουργός αναπληρώτρια Εθνικής Αμυνας  κ. Φώφη Γεννηματά καθώς είχε κατατεθεί σε δικό της νομοσχέδιο για τους φόρους και τα θέματα στρατολογίας. Μπράβο της !