Διαψεύδει οποιαδήποτε βολιδοσκόπηση για τον Φ. Κουβέλη


Τη θέση ότι το θέμα της...


 εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να κριθεί τον κατάλληλο χρόνο και πως από αυτήν συναρτάται το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και των ασκούμενων πολιτικών επαναφέρει η ΔΗΜΑΡ μετά τη σεναριολογία ότι μπορεί να προταθεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη ότι «το θέμα της εκλογής θα κριθεί τον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που ασκούνται»

Η ηγεσία του κόμματος ταυτόχρονα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε βολιδοσκόπηση για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ή από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, ότι δηλαδή «το θέμα της εκλογής θα κριθεί τον κατάλληλο χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις πολιτικές που ασκούνται», ενώ εκτιμούν ότι η σεναριολογία για το πρόσωπο του Προέδρου του κόμματος είναι και ένας μοχλός πίεσης προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μάλιστα τονίζουν ότι «τα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους, αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται έχουν πάντα τη δική τους».

Οι εκλογές

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο κ. Κουβέλης δεν απέκλειε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2014, είτε με αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η εκτίμηση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ είναι ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης φέρνουν νέα επαχθή μέτρα, όπως και ότι «αν δεν έρθει νέο Μνημόνιο υπό την τυπική έννοια ενός νέου δανείου και μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές, είναι σαφές ότι ήδη έχουν έρθει νέα μέτρα μνημονιακής προέλευσης και αντίστοιχης λογικής».