Σήμερα -το πιθανότερο- η απόφαση για Ζαρούλια


Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την ...



εισαγγελική πρόταση τότε η Ελένη Ζαρούλια θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή - Διαφορετικά, αν η διαφωνία λυθεί υπέρ των ανακριτριών τότε η κατηγορουμένη θα μείνει ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων

Για την τύχη της Ελένης Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση της κατηγορουμένης αμέσως μετά την απολογία της, την περασμένη εβδομάδα, για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Για την κυρία Ζαρούλια, που μέχρι την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, οι ανακρίτριες που ερευνούσαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγή,  κυρίες Μαρία Δημητροπούλου και Ιωάννα Κλάπα, είχαν προτείνει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων ενώ ο εισαγγελέας κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ζητήσει την προφυλάκισή της.

Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει τώρα το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό να αποφανθεί σήμερα. Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση τότε η Ελένη Ζαρούλια θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Διαφορετικά, αν η διαφωνία λυθεί υπέρ των ανακριτριών τότε η κατηγορουμένη θα μείνει ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Στην απολογία της πάντως, ενώπιων των ανακριτριών η κυρία Ζαρούλια είχε αρνηθεί την κατηγορία που της αποδίδεται. «Αρνούμαι την κατηγορία, βασίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης» φέρεται να είχε υποστηρίξει. Παράλληλα φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των ανακριτριών επικαλούμενη το δικαίωμα της σιωπής.

Η προφυλάκιση

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την τύχη της συζύγου του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου αναμένεται ενώ έχει προηγηθεί, χθες, Δευτέρα, η προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής που επίσης απολογήθηκε για τα αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον όγδοο κατά σειρά βουλευτή της ΧΑ που οδηγείται στις φυλακές μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό των ανακριτριών για την προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου αναφέρεται πως αν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα καθώς εκτός από βουλευτής είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Κατά τις ανακρίτριες δηλαδή ο βουλευτής άνηκε στη στενή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση.

Μετά την προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου,ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για εγκληματίες που εκτελούν όπως είπε συμβόλαια θανάτου.

Τις επόμενες ημέρες , ενδεχομένως και σήμερα, οι ανακρίτριες θα στείλουν κλήσεις σε συμπληρωματική απολογία σε ήδη κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πλέον η ανάκριση για την υπόθεση αυτή μπαίνει στη τελική ευθεία.