Νέα εισήγηση για παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο


Την παραπομπή του πρώην...



 υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλης Πλιώτας. Το ίδιο εισηγήθηκε και για συγγενικά του πρόσωπα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Ειδικότερα πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμέων Σικιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας). Οι τρεις τους βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου. Μετά την απολογία τους πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Όσο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζεται ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). Μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Η πρόταση του κ. Πλιώτα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σχετική εισήγηση προς το Δικαστικό Συμβούλιο καθώς την ίδια πρόταση είχε κάνει τον Νοέμβριο του 2013 και ο  τότε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, τον οποίο και αντικατέστησε ο κ. Πλιώτας.