Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της αγωγής για την απεργία της ΔΕΗ


Επί πέντε και πλέον ώρες ...



εξετάζονταν μάρτυρες υπέρ και κατά της απεργίας της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της τριπλής αγωγής που κατέθεσε η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΗΜΕ, με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση των εργαζομένων.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροματικής διαδικασίας και την εξέταση όλων των μαρτύρων της ΓΕΝΟΠ, της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Α.Ε. και του Ανεξάρτητου Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής, η πρόεδρος έκρινε ότι απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί, τα οποία και ζήτησε από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Οι δικηγόροι αναμένεται να επανέλθουν στο Πρωτοδικείο της Ευελπίδων στις 8.30 - 9.00 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο από την Τετάρτη εισήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, από τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ,  είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου και συζητούνταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών η τριπλή προσφυγή.

Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο της συζήτησης είναι ως επί το πλείστον πολύ εξειδικευμένο, παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία, προκειμένου να σχηματίσει όσο γίνεται πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα η πρόεδρος της έδρας.

Εκτιμάται ότι η σχετική απόφαση θα εκδοθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής, αν και δεν αποκλείεται να μην προλάβει η πρόεδρος να μελετήσει σήμερα τον πρόσθετο όγκο στοιχείων που θα προσκομίσουν οι δικηγόροι.