«Λευκή» ισοπαλία της Eθνικής στην Πορτογαλία


Στον τελευταίο τους αγώνα σε...



 ευρωπαϊκό έδαφος, Πορτογαλία και Ελλάδα έφεραν ισοπαλία (0-0) στο «Νασιονάλ» της Λισαβόνας. Ηταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζει σε λίγες ημέρες στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η Ελλάδα είχε δύο αγωνιστικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε τίποτα και φάνηκε μόνο με ένα σουτ (άουτ ) του Τοροσίδη στο 38'. Στο δεύτερο, κάπως βελτίωσε την απόδοσή της και μάλιστα, μετά την  είσοδο του Φετφατζίδη στο χορτάρι, απείλησε τους γηπεδούχους Πορτογάλους. Σε  εκείνο το διάστημα ο Μπέτο (79' ) πρόλαβε τον Γκέκα, ενώ ο ιδιαίτερα δραστήριος Φετφατζίδης με σουτ στο 84' ανάγκασε τον πορτογάλο γκολκίπερ σε ωραία απόκρουση.

Είναι σαφές ότι η εθνική μας ομάδα χρειάζεται βελτίωση τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεση. Οι Πορτογάλοι μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο πρώτο 10λεπτο και χρειάστηκε να επέμβει τρεις φορές ο σταθερός Καρνέζης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Πορτογαλία παρατάχθηκε χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες, με μεγαλύτερη απουσία αυτή τού Ρονάλντο.

Στα αξιομνημόνευτα του αγώνα ο τραυματισμός (γάμπα) του Παπασταθόπουλου. Ο μπακ αντικαταστάθηκε, αλλά εκφράζεται αισιοδοξία πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.