Εφοπλιστής εμπλέκεται στο κύκλωμα με τον έναν τόνο ηρωίνης που κατασχέθηκε στην Αττική


Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες...



 ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα, πάνω από ένας τόνος, κατασχέθηκε την Παρασκευή σε δύο περιοχές της Αθήνας. Κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής, και ύστερα από παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν αρχικά 500 κιλά από τη μεγάλη αυτή ποσότητα στο Κορωπί και στη συνέχεια τα υπόλοιπα στη Φιλοθέη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 40χρονος εφοπλιστής, ο οποίος φέρεται ως κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο 15χρονος γιος τους. Μεταξύ των συνολικά 11 συλληφθέντων είναι και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Όπως διαπιστώθηκε, σε αποθήκη στο Κορωπί γινόταν η συσκευασία των ναρκωτικών σε σάκους μαρμαρόσκονης, που αποθηκεύονταν στην οικία της πρώην πεθεράς του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, με σκοπό τη διακίνησή τους από τους Τούρκους συλληφθέντες, με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων, καθώς επίσης και κοκαΐνη συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των ναρκωτικών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν απόψε στην Εισαγγελία.

Επίσημα, το Λιμενικό αναφέρει ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και πως δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρει ότι η «η επιχείρηση, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών».