Ωιμέ, έκλεισε η Βουλή!


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Τέτοια συμφορά δεν έχει ματαγίνει στον τόπο τούτο. Έκλεισε η Βουλή και έμειναν ...



πίσω οι πολύ σοβαρές και εξαιρετικά επείγουσες εργασίες της, όπως η ψήφιση μνημονιακών και άλλων διατάξεων.

 Ή μήπως όχι;

 Πάντως, παραγράφηκαν τα αδικήματα που διέπραξαν υπουργοί και πρωθυπουργοί μέχρι 06.05.2012, όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος του Μπένι.

Προς τί, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός ρε παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αντιμνημονιακών [;] δυνάμεων; Ξεχάσατε τις 4 κάλπες για την παραπομπή σε σχέση με τη λίστα Lagarde; Ποιόν δεν παραπέμψατε τότε; Μα τον Γιωργάκη! Και τώρα τί περιμένατε δηλαδή;

 Ότι μέχρι 30.06.2014 θα καταφέρνατε να συγκροτήσετε Επιτροπή Εξεταστική των πεπραγμένων του Γιωργάκη, του Λουκά και των λοιπών λαμογίων; Κι’ αν προλαβαίνατε, πότε θα αποφασίζατε την παραπομπή;

Για θυμηθείτε τί έγινε τον Μάιο του 2009. Έκλεισε άρον-άρον τη Βουλή ο Σιούφας κατ’ εντολήν Κωστάκη για να σωθεί ο εξάδελφος Μισέλ, η υπόθεση του οποίου δεν σερνόταν επί χρόνια, όπως αυτή του Γιωργάκη!

 Και μετά εκείνο το κλείσιμο της Βουλής; Μετά προκηρύχθηκαν εκλογές για την 04.10.2009, πριν ανοίξει, δηλαδή, και πάλι η Βουλή. Μήπως δεν ανοίξει ξανά και φέτος η Βουλή; Και τότε είχαμε ευρωεκλογές που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και μετά εθνικές εκλογές που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ.

 Τώρα είχαμε ευρωεκλογές που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον πάμε για εθνικές εκλογές, για να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και τα μαξιλάρια του Τόνι είναι τόσο πολλά που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές.

Και γιατί, παρακαλώ, να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές; Μα το είπε ο Μπαλταδάκος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ την 01.06.2014. Είπε κατά λέξη το άτομο απαντώντας στην ερώτηση, αν θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία;». Θα μου πείτε «τί σημαίνει αυτό, αφού ο Μπαλταδάκος δεν είναι τίποτε πια». Ε όχι και τίποτε.

 Είναι μέλος του κώματος της ΝΔ. Δεν έχει διαγραφεί, παρά τα όσα έχει κάνει και πει, και του παίρνουν συνεντεύξεις έγκριτες εφημερίδες, ώστε να γνωρίζει το αναγνωστικό κοινό τί πρεσβεύει αυτός που κυβερνά.