Κλαδεύουν την ΕΛΙΑ


Εν μέσω εσωκομματικών πυρών...



 ο Ε. Βενιζέλος. Μετά τον Κ. Σκανδαλίδη, που έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας, σήμερα χτύπησε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι απαρνείται τη σοσιαλιστική ιδεολογία της παράταξης.

Στο άρθρο του στον ιστότοπο epikairos.gr με τίτλο «Ποιος φοβάται τον σοσιαλισμό», ο κ.Γερουλάνος κάνει λόγο για επικοινωνιολόγους της Χαριλάου Τρικούπη οι οποίοι θεωρούν ότι η λέξη σοσιαλισμός δεν έχει θετικές αναφορές στην κοινωνία και ότι αν αλλάξουν τον τίτλο του κόμματος «ο κόσμος θα ξεχάσει ποιοι ευθύνονται για τα λάθη μας».

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κατηγορεί την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ταμπέλες όπως «προοδευτικοί», «δημοκράτες», «κεντροαριστεροί», αφήνοντας χώρο να παρερμηνευτούν οι αρχές, οι αξίες και οι ιδέες της παράταξης.

«Και τώρα λέμε ότι θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις αυτού του χώρου κάτω από τον τίτλο “Ελιά” χωρίς να δεσμευόμαστε στις αρχές και στις αξίες μας, χωρίς να εκφράζουμε τις θέσεις που απορρέουν από αυτές και χωρίς να απομακρύνουμε τα πρόσωπα του παρελθόντος από καίριες θέσεις.
Δεν αντιλαμβάνεται κανείς πόσο απόμακρες και απελπισμένες μοιάζουν οι ενέργειές μας στους πολίτες αυτής της κοινωνίας; Και πόσο οι ενέργειες αυτές συνδέονται με την αγωνία μας να διατηρηθούμε με νύχια και δόντια στην εξουσία;», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Αντί λοιπόν να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πως θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα.

Αντί να προσποιούμαστε λοιπόν ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».