Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Κατερίνη


Την Κυριακή των Αγίων Πάντων...



 15 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάο Πάολο (Βραζιλίας) κ. Δαμασκηνού, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Εδέσσης (Συρίας) κ. Ρωμανού και του οικείου Ιεράρχου κ. Γεωργίου.

Στο Κοινωνικό ομιλώντας κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Αγίων Πάντων, καλωσόρισε τους ξένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε τόσο για την επίσκεψή τους στην Κατερίνη.

Επίσης, εξήγησε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, φοιτητής ακόμη στη Θεσσαλονίκη το 1976, διατέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Επταπυργίου Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερης Ενορίας του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, όπου ο τελευταίος διακονούσε τότε ως ιερόπαιδας.

Τον δε Θεοφιλέστατο κ. Ρωμανό τόνισε ότι τον γνωρίζει από 15ετίας, καθώς είναι πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε σύντομα να ακουστούν τα καλά νέα της απελευθέρωσης του απαχθέντος Ιεράρχου της Αντιοχειανής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αντιφωνώντας ευχαρίστησε την τοπική Εκκλησία για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι ζωντανή στην Εκκλησία τόσο με την μαρτυρία της αγιότητας όσο και στις σχέσεις μεταξύ των πιστών.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε υιϊκές και θερμές ευχές, τόσο τις προσωπικές του όσο και του εκκλησιάσματος, προς τον εορτάζοντα Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τέλος, ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του στον παριστάμενο νέο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων. Κουκοδήμο, Βουλευτή Πιερίας.