Μαδριλένικο Τσάμπιονς Λιγκ: H Ατλέτικο ταπείνωσε την Τσέλσι και απειλεί τώρα τη Ρεάλ


Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε...



 στο Λονδίνο 3-1 την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισσαβώνα (24 Μαΐου) όπου θα την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που θα συναντηθούν στον τελικό δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο τελικός είναι ένας εμφύλιος: Πέρυσι ήταν η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ, τώρα οι δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, έγινε 44 χρόνων την Δευτέρα και πήρε από τους παίκτες του το καλύτερο δώρο. Ο Σιμεόνε, παρουσίασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μία πραγματική ομάδα που ήξερε πώς θα έπαιρνε  αυτό που ήθελε. Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι παρότι προηγήθηκε δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα.

Μόλις στο 4' η Ατλέτικο είχε δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Κόκε. Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με τον Τόρες στο 36', αλλά  δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με αυτό το προβάδισμα. Στο 44' από γύρισμα του Χουανφράν ο Αντριάν ισοφάρισε για την Ατλέτικο (1-1).

Στο β' μέρος, η Ατλέτικο επέβαλε τον ρυθμό της και σκόραρε για δεύτερη φορά με πέναλτι του Ντιέγκο Κόστα στο 60'.  Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τσέλσι είχε δοκάρι  σε κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ και στο 72' ο Αρντά Τουράν με διπλή προσπάθεια (προηγήθηκε κεφαλιά στο δοκάρι) σημείωσε το τελικό 3-1.  

Ο τελικός της Λισσαβώνας μοιάζει μάλιστα με εκείνον του Παρισίου το 2000 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Ωστόσο τώρα η διαφορά υπέρ της Βασίλισσας δεν είναι τόσο εμφανής. Η Ατλέτικο μπορεί να έχει τον ρόλο της «σταχτοπούτας», καθώς επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης ύστερα από 40 χρόνια - τότε είχε χάσει από την Μπάγερν του Ούλι Χένες -, αλλά είναι μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδα και άλλωστε προηγείται της Ρεάλ στην κούρσα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Τσέλσι: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (54' Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (77' Σίρλε), Αζάρ, Τόρες (67' Μπα).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν, Μιράντα, Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν (83' Κριστιάν Ροντρίγκες), Αντριάν (66' Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα).