Ο Τύπος της Πέμπτης


Διαβάστε τι γράφουν οι σημερινές εφημερίδες...



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αμόκ «26 Μαΐου θα ρίξω την κυβέρνηση»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση αμόκ βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Βλέποντας τη συντριβή στις ευρωεκλογές να έρχεται, κορυφώνει τους εκβιασμούς, φτάνοντας στο σημείο αν και συνταγματολόγος να κακοποιεί σε ακόμη ένα σημείο το Σύνταγμα".

 ΕΘΝΟΣ: "Ο Ντράγκι παίρνει το... όπλο του!"

Η εφημερίδα σημειώνει "σε δραστικές αποφάσεις για την οικονομική ανάπτυξη και την εξουδετέρωση του αποπληθωρισμού προχωρεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Οι Γερμανοί ρίχνουν νερό στο κρασί τους και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τα μέτρα".

 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Εφραίμ:«Ο δράκοντας και το θηρίο των Εσχάτων Καιρών»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πως θα εμφανισθεί και πως θα μεταβληθεί η μιαρή μορφή του Ψευτομεσσία ώστε να ρίξει στην παγίδα του την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων".

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χαμένος στη μετάφραση για Grexit και ντιμπέιτ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταιγιστικές αποκαλύψεις του Αμερικανού υπουργού Γκάιτνερ για οργανωμένο σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή από τον Σόιμπλε το καλοκαίρι του 2012. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη θεωρία της παγκόσμιας... συνωμοσίας για δήθεν έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ σήμερα επιλέγει... μεταφραστή για την τηλεμαχία με Γιούνκερ, Σουλτς".

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Προεκλογικό δώρο για θαλασσοδάνεια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα καινούργιο «δώρο» επιφυλάσσει κάθε μέρα η κυβέρνηση στους ψηφοφόρους, εν όψει των εκλογών. Μετά το «κοινωνικό μέρισμα», τις υποσχέσεις για μείωση των φόρων και το αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, ήρθε η σειρά της αναστολής των δόσεων για δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε 17.800 επιχειρήσεις".

 ΕΣΤΙΑ: "Επανάληψις του μοιραίου 2009"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει τον πραγματικό κίνδυνο που ενέχουν οι ευρωεκλογές της μεταπροσεχούς Κυριακής. Το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια», που θέτει ο Πρωθυπουργός, είναι απολύτως υπαρκτό. Διότι αν, ο μη γένοιτο, επικρατήση στις ευρωεκλογές ο Σύριζα και καταψηφισθούν, εν είδει διαμαρτυρίας τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τελικά οδηγηθούμε σε πολιτική αστάθεια, τότε οι συνέπειες για τον τόπο μπορεί να είναι χειρότερες εκείνων του μοιραίου 2009".

 Η ΑΥΓΗ: "Ομολογία Σαμαρά για την κρυφή συμφωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων ότι στο πλαίσιο και στο περιθώριο της συνόδου των Καννών τον Νοέμβριο του 2011 στήθηκε, καθ΄υπόδειξιν των Ευρωπαίων και με εκτελεστικό όργανο τον Μπαρόζο, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., για να αποφευχθεί η προσφυγή στον λαό με δημοψήφισμα ή κάλπες και να εξασφαλιστεί η συνέχιση των Μνημονίων στη χώρα μας, πρόσφεραν χθες τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Μ. Μπαρόζο".

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Θρήνος και οργή"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "εξαγριωμένοι συγγενείς και πολίτες αποδοκίμασαν τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν μετά την ανείπωτη τραγωδία στο προβληματικό ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα, με εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Ανάγλυφη η άλλη όψη του οικονομικού «θαύματος» της Τουρκίας με την κυβερνητική ανοχή στην επιχειρηματική ασυδοσία".

 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοίγει ο δρόμος εξόρυξης πετρελαίου"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι πρώτες τρεις συμβάσεις για έρευνες και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και στον Πατραϊκό Κόλπο υπεγράφησαν χθες μεταξύ του Δημοσίου και των ανάδοχων κοινοπραξιών".

 Ο ΛΟΓΟΣ: "Αρχίζουν δουλειά τα γεωτρύπανα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επενδύσεις, που μπορεί να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ, για την έρευνα και παραγωγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τα οποία εκτιμώνται σε 300 εκατ. βαρέλια, σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης που αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής χθες".

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής".

 ΤΑ ΝΕΑ: "Σχολεία. Ο νέος χάρτης. Ποια κλείνουν. Ποια ανοίγουν. Ποια συγχωνεύονται"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα σχολεία -δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- στα οποία επέρχονται αλλαγές από τον επόμενο Σεπτέμβριο παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ». Στις αλλαγές -που είναι λιγότερες από τις αναμενόμενες- περιλαμβάνονται και οι πρώτες ιδρύσεις σχολικών μονάδων μετά το 2011".

 Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αυτοί που έσπρωξαν τη χώρα στην καταστροφή ζητούν τώρα την ψήφο μας"

Η εφημερίδα γράφει "πίσω από το παραβάν της κάλπης ας θυμηθούμε τους κυβερνώντες που έριξαν τη χώρα μας στον βωμό των μνημονίων".

 Kontranews: "Στο σκαμνί τα λαμόγια για την απάτη με τις μετοχές Εθνικής και Eurobank"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, προκάλεσε χθες η αποκάλυψη της «Kontranews» στις 7 Μαΐου για το γιγαντιαίο οικονομικό σκάνδαλο με τη χειραγώγηση της μετοχής της Eurobank και το νέο κόλπο που στήνουν οι ίδιοι κερδοσκόποι με τη μετοχή της Εθνικής".

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μάχη για καταθέσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες πλέον και έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία προχωρούν σε ενέργειες για να προσελκύσουν νέες καταθέσεις, οι οποίες κυρίως αφορούν πελάτες που απέσυραν τα κεφάλαιά τους στο βάθος της μεγάλης κρίσης, το 2012, στο εξωτερικό είτε εκτός ταμείων των τραπεζών, διατηρώντας τα σε μετρητά σε θυρίδες κ.λπ".

 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναβάθμιση αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, προχώρησε χθες ο οίκος Standard & Poor΄ς, αξιολογώντας τες πλέον στη βαθμίδα «CCC+», έναντι «CCC» πριν, με «σταθερή» προοπτική".