1 στα 2 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά στις πρώτες 222.000 φορολογικές δηλώσεις.


Από την 1η εκκαθάριση των...



 ηλεκτρονικών εντύπων της εφορίας προκύπτει ότι 1 στα 2 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, δηλαδή οι φορολογούμενοι που θα τα παραλάβουν ούτε θα πληρώσουν επιπλέον φόρο αλλά ούτε και θα τους επιστραφεί κάποιο ποσό.
Το 27% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων (60.041) είναι χρεωστικό, και κατά συνέπεια οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν με τα έως τώρα στοιχεία, κατά μέσο όρο 830 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι πιστωτικό (44.097 σημειώματα) και οι φορολογούμενοι θα έχουν κατά μέσο όρο επιστροφή φόρου 200 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικ. έτος 2014 που είναι σε λειτουργία από τις 20/3 λήγει στις 30/6 τρέχοντος.
Εάν δεν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.
Μόνο για τεχνικούς λόγους και αν διαρκέσει το πρόβλημα για αρκετό διάστημα θα δοθεί παράταση. Διαφορετικά όσοι δεν προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία (30 Ιουνίου) θα βρεθούν εκπρόθεσμοι και θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.

Φέτος για πρώτη φορά και ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης, η πρώτη δόση -σε περίπτωση χρεωστικής δήλωσης- καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου (με τις επόμενες το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο).