Σε εξέλιξη το άτυπο Eurogroup στο Ζάππειο Θετικά σχόλια από Ντέισελμπλουμ και Ρεν


Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, δήλωσε...








 ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος το πρωί στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που η χώρα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και επιστρέφει στην ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το χρέος, είπε ότι αναμένονται οι αποφάσεις της Eurostat προς το τέλος του μήνα και επανέλαβε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά.

GREEK EU PRESIDENCY

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Όλι Ρεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου και για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι από τις σημερινές άτυπες συνεδριάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών αναμένεται πολιτική στήριξη για την Ελλάδα αναφορικά με τη συμφωνία με την τρόικα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα.

GREEK EU PRESIDENCY

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε εκτενή αναφορά στην ατζέντα του σημερινού Ecofin, που επικεντρώνεται στην τραπεζική ενοποίηση, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι σήμερα θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις δόσεις και η αξιολόγηση της τρόικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ