Για χάσιμο δύο χρόνων μιλά ο Γιώργος


Την αρνητική πρόβλεψη ότι το...










 μεγάλο βήμα της εξόδου της χώρας στις αγορές θα μείνει μετέωρο αν δεν ακολουθηθεί «μεταρρυθμιστική πολιτική» έκανε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «έχασε δύο πολύτιμα χρόνια» και επιρρίπτοντας ευθύνες στη «γραμμή» (αρχικά) της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπανδρέου, παρότι αναγνώρισε ότι «μετά τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών των Ελλήνων η χώρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις να μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο από την κρίση, καθώς η έξοδος της χώρας στις αγορές αποτελεί μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή», ισχυρίστηκε επί της ουσίας ότι δεν δικαιολογείται κλίμα δικαίωσης και αισιοδοξίας.

Αιχμές για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Οσες θετικές εξελίξεις και να υπάρξουν στα δημοσιονομικά δεδομένα της οικονομίας, τίποτα δεν θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης, αν δεν συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009.

Μεταρρυθμιστική προσπάθεια που διεκόπη πριν από δύο χρόνια και σε κάποιες περιπτώσεις αποδομήθηκε στη συνέχεια», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης συνεργασίας.

 «Σήμερα πανηγυρίζει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη κάτι από όσα είχε προτείνει», είπε για τη ΝΔ, με αναφορά στα «Ζάππεια» και στα 18 δισ. ευρώ ισοδύναμα μέτρα, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωνε ότι θα έσχιζε το Μνημόνιο και σήμερα θέλει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου».

Συμπέρασμα -κατέληξε- ότι οι πρωτεργάτες του αντιμνημονιακού αγώνα και του λαϊκισμού ανέκρουσαν πρύμναν και μπροστά στην αλήθεια και την πραγματικότητα όλοι ήρθαν στα μέτρα τους.