Σκληρό μπρα ντε φερ Βενιζέλου-Παπανδρέου


Σε σίριαλ δίχως τέλος εξελίσσεται η ...



κόντρα Βενιζέλου - Παπανδρέου με τους δυο άντρες να ρίχνουν ο ένας το γάντι στον άλλον και να δίνουν ραντεβού για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Η σημερινή κοινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππα, μπορεί να αποτέλεσε την αφορμή για να ανάψουν και πάλι τα αίματα, ωστόσο τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο κ.Βενιζελος φρόντισαν στις,δημόσιες εμφανίσεις τους μέσα στο Σαββατοκύριακο να συντηρήσουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Άλλωστε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου με την ηγετική του εμφάνιση στα Ανώγεια και την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι ντόπιοι, έδειξε ότι μόνο σε "αποστρατεία" δεν βρίσκεται, δίνοντας μάλιστα και έναν "επαναστατικό" τόνο με τις αναφορές του για την "ανάγκη ως λαός να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι σε άλλες μορφές εξάρτησης", αν και απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε νύξη για το σάλο που προκάλεσε η αποδοχή της πρόσκλησης για κοινή εμφάνιση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη που έχει μιλήσει - έστω και μέσω διαρροών - για "κινήσεις αποστασίας" του Γιώργου Παπανδρέου, δεν κρύβει την ενόχληση της για το γεγονός ότι στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογες, αντί η συζήτηση να επικεντρώνεται στην προώθηση του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ, τα φώτα πέφτουν στη επόμενη κίνηση που θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν και η δημόσια παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τα Ιωάννινα ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία του Γ. Παπανδρέου, σήμερα, στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά, είπε με νόημα: «Δεν έχω να πω τίποτα και τι μπορώ να πω.

 Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, άρα διαδραματίζει ένα ρόλο, που είναι θεσμικά και αριθμητικά κρίσιμος και φαντάζομαι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο να δει να πετυχαίνει η προσπάθεια».

Το κλίμα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι βαρύ με στελέχη που βρίσκονται κοντά στην σημερινή ηγεσία να επιτίθενται με σκληρές εκφράσεις στον κ.Παπανδρεου ζητώντας του να ξεκαθαρίσει εδώ και τωρα τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ.

Πιο χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Λεωνιδα Γρηγοράκου ο οποίος έκανε λόγο για «καθαρές σχέσεις και καθαρές λύσεις» και συνέχισε: "Η πολιτική είναι θέμα συμβολισμών, δεν μπορεί το Καστρί να νοικιάζεται στους Γλύξμπουργκ, είναι λάθος του που πάει στο βιβλίο της πρώην διορισμένης συνεργάτιδάς του..."

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Χαριλάου Τρικουπη χρειάστηκε να απαντήσει εκ νέου σε δημοσιεύματα για τα οικονομικά του κόμματος με αφορμή και τις αναφορές για ενδεχόμενη παρέμβαση του Εισαγγελέα για το αποτέλεσμα των ορκωτών λογιστών.

Για «κύκλους που ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο πυλώνας της σταθερότητας στη χώρα» και «ανέσυραν και πάλι την πασίγνωστη υπόθεση των οικονομικών του» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας δημοσίευμα Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο για το θέμα αναμένεται να παρέμβει η Δικαιοσύνη. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε στο «συρτάρι» το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων ή έστω των περισσότερων κομμάτων ως πρόβλημα μόνο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εσωκομματικό» τονίζεται στην ανακοίνωση.