Κύριε υπουργέ επί της Υγείας


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Άκουσα τη δήλωσή σας ότι...



 το ιστολόγιο τούτο είναι το αγαπημένο σας, εξ* ου και το παρακολουθείτε ανελλιπώς.

 Επίσης, σας άκουσα να δηλώνετε στη Θεσσαλονίκη προς ασθενείς, νοσηλευτικό
προσωπικό και συγγενείς ασθενών ότι σ’ όποια χώρα και αν βρεθεί κανείς θα έχει αναμονή, όταν πηγαίνει σε δημόσιο νοσοκομείο.

[Διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), διακοσιοστή πρώτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκατοστή τεσσαρακοστή έκτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και δέκατη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη;
Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Να εικάσω ότι εννοούσατε πως θα πρέπει να στραφούμε προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία, για να μην περιμένουμε;

Πάντως δράττομαι της ευκαιρίας να σας αναφέρω συγκεκριμένο περιστατικό, για να μου πείτε αν τη δόξα για τούτο το επίτευγμα πρέπει να τη δρέψει ο Τόμσεν ή εσείς. Καρκινοπαθής, άρτι χειρουργηθείς στο έντερο, έλαβε σειρά για χημειοθεραπεία την 24.04.2014 με ραντεβού ώρα 07:30 στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Πήγε εγκαίρως μαζί με άλλους 310 [τριακόσιους δέκα]που είχαν ραντεβού την ίδια ημέρα για τον ίδιο λόγο. Άρχισε η θεραπεία του περί την 13:30 και ολοκληρώθηκε την 19:30. Τρεις νοσοκόμες και ένας νεαρός ιατρός δεν προλάβαιναν να κατουρήσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο κόσμο. Χθες, 25.04.2014, πήγε ο αδελφός του στον ΕΟΠΥΥ στην οδό Λουκάρεως για να πάρει τα αντικαρκινικά φάρμακα. Περίμενε σε ουρά 500 ατόμων. Όταν έφθασε στο γκισέ, τού είπαν ότι δεν μπορούν να του δώσουν τα φάρμακα, επειδή δεν είχε ιατρική γνωμάτευση. Επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου δεν του ζήτησαν ούτε συγγνώμη για την παράλειψη. Κάποιος ετοίμασε τη γνωμάτευση και του είπε να πάει στο άλλο κτήριο για να πάρει υπογραφή και σφραγίδα από τον γιατρό.
Πήγε και τις πήρε.

Ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να τεθεί και η μεγάλη στρογγυλή σφραγίδα. «Από πού;» ρώτησε ο πολίτης. «Από τους σεκιουριτάδες» που είναι στο κτήριο, από το οποίο ήλθατε. Πήγε στους σεκιουριτάδες, οι οποίοι τον οδήγησαν στο πρωτόκολλο, όπου ετέθη η μεγάλη του κωλοκράτους σφραγίς.

 Επανήλθε στον ΕΟΠΥΥ και πήρε τα φάρμακα.

Σωτήριος Καλαμίτσης

 Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

* Με την ευκαιρία αυτή σας παρακαλώ να μου κάνετε την εξής χάρη στην επόμενη τηλεοπτική εμφάνισή σας. Αρχίστε μια φράση με το «εξ αφορμής» και αμέσως κάντε μία παρένθεση επισημαίνοντας ότι η πρόθεση «εκ» γίνεται «εξ», όταν ακολουθείται από λέξη που αρχίσει από φωνήεν, αλλά ποτέ δεν παίρνει απόστροφο.
Έχουν μαυρίσει τα ματάκια μου να βλέπω άρθρα, μελέτες και επίσημα δημόσια έγγραφα, όπου οι κονδυλοφόροι γράφουν «εξ΄». Νισάφι πια. Πιστεύω, ότι αν κάνετε αυτή την επισήμανση, θα διορθώσετε τούτο το κακώς κείμενο και δεν θα το ματαδούμε. Και τούτο, διότι άπαντες γνωρίζουν ότι είσθε αρχαιολάτρης και αρχαιογνώστης, δεινός δε χειριστής της ελληνικής. Εντάξει, έχετε πει και κάτι μαργαριτάρια τύπου «των παχέων αγελάδων» και «εκ του έλασσον στο μείζον», αλλά συγχωρείσθε λόγω φόρτου εργασίας στον τομέα της διάλυσης της Υγείας. Αν καταφέρετε να μάθει ο ελληνικός λαός να μη γράφει «εξ΄», κανένας Τόμσεν δεν θα τολμήσει να σας κλέψει τη δόξα.