Παναθηναϊκός-Μάλαγα 69-60


Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος του και ...



πήρε τη νίκη-πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκας επί της Μάλαγα με 69-60 στο ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστές Διαμαντίδης, Κάρι και Μπράμος. Η ήττα της Φενέρμπαχτσε έστειλε στους "8" και τον Ολυμπιακό.
Contra.gr Απρίλιος 03 2014 23:10

 Η εξέλιξη

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν τα πήγε άσχημα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά η πληγή των χαμένων ριμπάουντ που έδινε στη Μάλαγα δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες έβαλε τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ με 2-6. Οταν το πρόβλημα λύθηκε (όχι μόνιμα πάντως) οι πράσινοι, βάζοντας ταχύτητα στο παιχνίδι τους και ταϊζοντας τον Λάσμε, όχι μόνο πήραν την πρωτοπορία δημιούργησαν και διαφορά (19-10, 26-14). Η Μάλαγα αναστήθηκε προσωρινά και πάλι λόγω των ριμπάουντ αλλά το ευτύχημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το προβάδισμα με άξονα τον Διαμαντίδη.

Η βαθμολογία και τα στατιστικά των ομίλων της Euroleague

Μερικές προσωρινές επιθετικές αρρυθμίες που συνοδεύτηκαν από φθηνά λάθη έφεραν το σκορ στα ίσια (37-37) αλλά από εκεί και πέρα μίλησε το καλό περιφερειακό σουτ του Παναθηναϊκό. Κάρι, Μπράμος και Φώτσης χτύπησαν έξω από τη γραμμή των 6.75 και ο Κυπελλούχος Ελλάδας έτρεξε σερί 14-4 για το 55-41. Το νερό πια είχε μπει στο αυλάκι. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και κόντρα σ' έναν αντίπαλο απογοητευμένο πια συνέχιζε να ανεβάζει τη διαφορά εξασφαλίζοντας τη νίκη-πρόκριση πολύ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης έστω και αν οι Ανδαλουσιάνοι μείωσαν στο τέλος.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Αψεγάδιαστο ματς από τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ χωρίς λάθος!

Το στατιστικό

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-28, 55-41, 69-60

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 8(1), Κάρι 8(2), Μπατίστ 3, Φώτσης 4(1), Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3(1), Διαμαντίδης 13(2 τρ., 6 ασίστ), Γκιστ 6, Ματσιούλις 5(1), Ράιτ 2.

Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 7, Ουρτάσουν 3, Κάλογουέι, Σουάρεθ 7(1), Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6(2), Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κάνερ-Μέντλι 1, Στίματς 11.
2. Πολύ μεγάλη η βοήθεια του Μάικ Μπράμου σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.
3. Αποτελεσματικός, στην επίθεση τουλάχιστον, ο Στεφάν Λάσμε με 10 πόντους.
4. Ο Βλάντιμιρ Στίματς έκανε ότι μπορούσε για τη Μάλαγα με 12 πόντους  και 4 ριμπάουντ.
5. Καλή απόδοση από τον Ραμέλ Κάρι με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το φύλλο αγώνα

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν αρκούντως αποτελεσματικός αλλά και σοβαρός. Χωρίς να ξεφύγει πολύ από τις νόρμες του παιχνιδιού του, ο Κυπελλούχος Ελλάδας επιχείρησε να βάλει ταχύτητα, επιδίωξη που εν μέρει πέτυχε. Τη νίκη πάντως την έδωσε η καλή περιφερειακή άμυνα αλλά και το φονικό περιφερειακό σουτ στο 3ο δεκάλεπτο. Απαλλαγμένος πλέον από το άγχος, ο Παναθηναϊκός θα πάει σ' ένα...φιλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα.