Δύσκολη κούρσα


«Προεκλογικός αγώνας από την Αθήνα δεν γίνεται», λένε οι...









 «γαλάζιοι» βουλευτές της συμπρωτεύουσας και μάλιστα της Α' Θεσσαλονίκης

Ο λόγος, φυσικά, για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Σταύρο Καλαφάτη, που, ενώ εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στο υπουργείο ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα. Σε αντίθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη, που έχει πάρει ζεστά την υποψηφιότητά του και περιοδεύει σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Βέβαια το πρόβλημα του Γιάννη Ιωαννίδη είναι ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, ενώ δεν έχει κλείσει και το ψηφοδέλτιο, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μάχη του σταυρού για προφανείς λόγους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», όσον αφορά στους αντιπεριφερειάρχες το Μέγαρο Μαξίμου διενεργεί δημοσκοπήσεις για να επιλέξει τους πιο δημοφιλείς και σε μια προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που λόγω της θέσης του ως περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας έχει καλύτερη εκκίνηση στην κούρσα διεκδίκησης της περιφέρειας.

Από την άλλη, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταύρος Καλαφάτης ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά, αφού ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος το 1998 με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και μετέπειτα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και ως αντιδήμαρχος.

 Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν πρώτος επιλαχών, ενώ πέρασε την πόρτα του Κοινοβουλίου το 2003, οπότε και αντικατέστησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που είχε εκλεγεί νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, αυτό που απεύχονται είναι ο Σταύρος Καλαφάτης να εκλεγεί μόνο δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και περισσότερο από το Μαξίμου το απεύχεται ο Καλαφάτης...