Κασσής: Αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη, εγώ δεν ψηφίζω


Nα μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ακόμη και...











 αν πέσει η κυβέρνηση, αν δεν υιοθετηθεί η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, για το γάλα, δήλωσε εκ νέου σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.

Παράλληλα, τόνισε ότι στο ενδεχόμενο την ευθύνη για την κρίση θα έχει η ίδια η κυβέρνηση, λέγόντας «δεν άκουτε κανέναν, δεν ακούτε τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας. Να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω (το νομοσχέδιο). Αν πέσει η κυβέρνηση την ευθύνη θα έχετε εσείς» δήλωσε, θέτοντας εκ νέου ως προϋπόθεση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου την υιοθέτηση της πρότασης.

Επίσης από το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης, εμφανίστηκε αρνητικός στην ψήφιση του νομοσχεδίου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω την διάταξη όπως διατυπώθηκε στο νομοσχέδιο για το γάλα. «Άλλο πράγμα συμφωνήσαμε με τον κ. Τσαυτάρη» είπε ο κ Μωραΐτης, ενώ αρνητικός εμφανίστηκε και για το πιλοτικό άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές σε τρεις περιοχές της χώρας, δηλώνοντας ότι «αυτά θα πρέπει να τα ξεχάσετε. θα πρέπει και αυτή η διάταξη να αποσυρθεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι «μειώσεις πρέπει να γίνουν στο ενδιάμεσο της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης γάλακτος», επειμένωντας στην πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα.

«Μην καλείτε να καταψηφίσουν οι βουλευτές, όποιος θέλει να καταψηφίσει θα καταψηφίσει από μόνος του. Είναι κακή πρακτική» τόνισε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κακώς πέφτει το πρόβλημα της τιμής του γάλακτος στον κτηνοτρόφο. Πρέπει να μπούμε στη διαδικασία η έκπτωση να μπαίνει στο ράφι να μην μπαίνει σε τσέπες, έτσι θα μειώσουμε σημαντικά τις τιμές» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ ,Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος, ζήτησε να μπει χρονικό περιθώριο στη διάρκεια ζωής του γάλακτος και να αλλάξει η υφιστάμενη ρύθμιση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτης του πολυνομοσχεδίου σημειώθηκε ένταση από αναφορά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «τούβλο σαν αυτά που πουλούσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην τηλεόραση.
«Εγώ δεν έχω τραπεζικούς λογαριασμούς 1,5 εκατ. ευρώ, γιατί αν είχα δεν θα χρειαζόταν να πουλάω βιβλία» ήταν απάντηση του υπουργού Υγείας.