Με χατ-τρικ του Φαν Πέρσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε τον Ολυμπιακό


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με χατ τρικ...









 του Φαν Πέρσι ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και με σκορ 3-0 εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσα τους Μπέμπηδες, όμως δεν έπιασε την απόδοση που είχε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και αποκλείστηκε άδοξα στο κατάμεστο Θέατρο των Ονείρων.

Από το 1984 είχε να ανατρέψει η Γιουνάιτεντ σκορ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είχε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα με 2-0 και γύρισε το ματς (3-0) στο Ολντ Τράφορντ.

Οι Μπέμπηδες είχαν μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ρούνι, Φαν Πέρσι, Γκιγκς και Ντε Χέα. Ο ισπανός γκολκίπερ πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έπαθε αυτό που φοβόταν στο α΄ ημίχρονο. Δέχτηκε δύο γκολ από τους Μπέμπηδες, ενώ κλώτσησε σπουδαίες ευκαιρίες με τους Πέρες (15΄), Φουστέρ, Ντομίνγκες (40΄).

Η Γιουνάιτεντ ήταν πιεστική στο παιχνίδι της ,έκλεισε χώρους και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Κάρικ) είχε «γεμάτο» κέντρο.

Η εξήγηση είναι ότι ο Ρούνι, γυρνούσε πίσω για να πάρει τη μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι. Βοήθειες στη μεσαία γραμμή έδιναν ο γερόλυκος Ράϊαν Γκιγκς και οι Βαλέντσια, Γουέλμπεκ. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις τους, οι γραμμές δεν έπαιζαν κοντά και φαινόταν παραφωνία η χρησιμοποίηση του Κάμπελ στη θέση του φορ. Ο 21χρονος κοσταρικανός εξτρέμ έβγαινε από την περιοχή και γινόταν επικίνδυνος από τις πτέρυγες.

Την πρώτη ευκαιρία την έχασε ο Ολυμπιακός. Στο 15΄ ο Κάμπελ απέφυγε τον Τζόουνς έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ο Πέρες αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα οι Κόκκινοι Διάβολοι απείλησαν με πρωταγωνιστές τους Γκιγκς, Ρούνι. Ο 41χρονος Ουαλός έβγαλε σέντρα, ο Ρούνι έπιασε δυνατή κεφαλιά για να χτυπήσει η μπάλα στο κάθετο δοκάρι, ύστερα από απόκρουση με υπερένταση του Ρομπέρτο.

Η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι (25΄). Ο Χολέβας με το χέρι ακουμπάει μέσα στην περιοχή τον Φαν Πέρσι ο οποίος πέφτει στο τερέν. Ο Ολλανδός διαιτητής Μπιορν Κάιπερς έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Ρομπέρτο (1-0). Στο ημίωρο η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη (50-50).

Ο Ρομπέρτο στάθηκε στο ύψος του στο 40΄, όταν ο Μανιάτης σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Εβρά, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» με κεφαλιά, όμως ο ισπανός πορτιέρτο οριζοντιώθηκε και απέκρουσε.
Η ομάδα του Μίτσελ έχασε κλασική ευκαιρία στο 40΄ με διπλή προσπάθεια των Φουστέρ (κεφαλιά), Ντομίνγκες (σουτ). Ο ισπανός γκολκίπερ Νταβίντ Ντε Χέα έδειξε τη κλάση του και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Οι Μπέμπηδες χτύπησαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου και η ψυχολογία τους ανέβηκε στα ύψη. Ο Ρούνι κέρδισε την κόντρα από τον Μαρκάνο, έβγαλε σέντρα ο Φαν Πέρσι πετάχτηκε σαν κόμπρα και νίκησε τους Σαλίνο και Ρομπέρτο (2-0).

Η ομάδα του Ντέβιντ Μόιες έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο β΄ ημίχρονο. Στο 52΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Η μεγάλη βεντέτα της Γιουνάιτεντ Φαν Πέρσι εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο, αιφνιδιάζοντας τον Ρομπέρτο (δεν είχε οπτικό πεδίο).

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Δυνατές μονομαχίες, κίτρινες κάρτες και ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό με τους Ντομίνγκες (54΄, 62΄, 77΄), Φουστέρ (65΄).


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία). Κίτρινη κάρτα: Κάρικ, Εβρά, Φέρντιναντ, Μανωλάς, Ντομίνγκες, Σαλίνο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια (76΄ Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (82΄ Φλέτσερ), Ρούνι, Φαν Πέρσι (90΄ Φελαϊνί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (74΄ Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Χολέβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (82΄ Βέργος), Πέρες (57΄ Βαλντές), Ντομίνγκες, Κάμπελ.