Κουκουλόπουλος: «Από την Ελιά έλειπαν οι εμπνευστές του “λεφτά υπάρχουν”»


Σε ευθεία επίθεση κατά όσων στελεχών του ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν ...








από τη συνδιάσκεψη της Ελιάς το Σαββατοκύριακο προχώρησε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM είπε χαρακτηριστικά ότι «έλειπαν αυτοί που εμπνεύστηκαν το "λεφτά υπάρχουν"», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του.

Σε μια ακόμη ένδειξη ότι οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την απουσία του Γ. Παπανδρέου και πολλών άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ - όπως του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - από τη συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά, δεν θα ξεπεραστούν έτσι εύκολα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος στοχοποίησε τους απόντες: «Ελειπαν κατ' αρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το "λεφτά υπάρχουν".

Έλειπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε". Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική για την παράταξη απόφαση, να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και να αφήσουμε το σημερινό Πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «το "λεφτά υπάρχουν"και το "όλοι μαζί τα φάγαμε", μας ακολουθούν και σήμερα, δεν φτάσαμε εδώ τυχαία».

Παρ' ολ' αυτά πάντως, και μολονότι απέδωσε ευθέως τα αίτια για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένους, ζητώντας τους μάλιστα «εξηγήσεις», ο Κουκουλόπουλος ισχυρίστηκε ακολούθως ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί «με Βενιζελικούς - Παπανδρεϊκούς, εκσυγχρονιστές».

«Ακουσα κάτι ανιστόρητο έως ανόητο σήμερα το πρωί περί εκσυγχρονιστικού μπλοκ και ανοησίες.. Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο είναι μια άλλη κοινωνία, μια άλλη χώρα. Οποιος έχει κάτι να πει γι’ αυτή τη χώρα πρέπει να δηλώσει "παρών" γιατί τη Δημοκρατική  Παράταξη τη χρειάζεται η χώρα» προσέθεσε ο Κουκουλόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε ότι η πόρτα του ΠΑΣΟΚ «είναι ανοιχτή και η παράταξη είναι ευρύχωρη».

«Δεν αποκλείεται κανένας ούτε κρατάμε σε κανέναν τίποτα. Από κει και πέρα όμως, όποιος θέλει να ζει με τις αναμνήσεις του και με το μεγαλειώδες έργο που έκανε, ας μείνει με  τον εαυτό του, τι να κάνουμε...» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, πάντως, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Πάρις Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι αρραγές και να υποστηρίζει την κυβέρνηση.

« Γνωρίζω, καθ’ υπερβολήν, τους 15.000 συμπολίτες μου που με ψήφισαν και μου έδωσαν μια εντολή: να παραμείνει η χώρα σε τροχιά μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν μου έδωσαν εντολή ούτε να ρίχνω κυβερνήσεις ούτε με την αβάσταχτη ελαφρότητα του κ. Τσίπρα να παίζει με τη χρεοκοπία ή την άλλη επιπολαιότητα, που ονόμασε το νόμισμα φετίχ.

 Ούτε να προσχωρήσω σε ένα κόμμα που παρέσερνε τις εξέδρες, προπηλάκιζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έλεγε "Δεν Πληρώνω" και στήριζε το κίνημα. Είναι θέμα αξιοπρέπειας απέναντι στους ψηφοφόρους μου» τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ακολούθως υπογράμμισε:

«Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ερωτοτροπήσει με αυτή την πρόταση του κ. Τσίπρα. Πόσω μάλλον, πρέπει να σας πω ότι υπάρχει το ζήτημα του φόρου ακινήτων που έχουμε μπροστά μας και στον οποίο τα δύσκολα δεν είναι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει προσχωρήσει στη συντηρητική, δεξιά και αραχνιασμένη λογική της "εκποίησης δημόσιας περιουσίας".

 Η πηγή της ανισότητας του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε έμμεσους φόρους πολλούς και όχι άμεσους. Και σε έναν άμεσο φόρο, ένα αριστερό – όπως διατείνεται – κόμμα πυροβολεί αυτό τον φόρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους μιλάμε για έναν τέτοιο φόρο. Όποιος μιλάει για δίκαιο φορολογικό σύστημα και είναι απέναντι στον φόρο ακινήτων, είναι τουλάχιστον αντιφατικός» τόνισε και εξήγησε:

«Αν χαμηλώσουμε τις αντικειμενικές αξίες, θα ανέβουν οι (φορολογικοί) συντελεστές, γιατί πρέπει να βρούμε έσοδα 2,9 δις. Η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι μεγάλη και άδικη, με τα γνωστά υποζύγια των μισθωτών και συνταξιούχων. Οπότε, μόνο αν μεγαλώσει το κομμάτι των άμεσων φόρων μπορεί να αρθεί η αδικία».

Προειδοποίησε τέλος πως «ο κ. Τσίπρας θα πάρει την απάντησή του την Τετάρτη.»