Μαθητική παρέλαση για τα μάτια της... αστυνομίας στο Σύνταγμα


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις...











 12 μ.μ. της Δευτέρας η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, μια παρέλαση παιδιών που έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είχαν κλείσει από νωρίς, ενώ κλειστός από τις 05:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι ήταν ο σταθμός του Μετρό, εμποδίζοντας όσους πολίτες ήθελαν να θαυμάσουν τους μαθητές να παραβρεθούν στην παρέλαση.

Την Τρίτη ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό θα παραμείνει κλειστός από την έναρξη λειτουργίας έως τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης.

Τα μέτρα ήταν τόσο αυστηρά που ουσιαστικά οι μαθητές άρχισαν την παρέλασή τους σε μια άδεια πλατεία Συντάγματος με μόνους θεατές τον υφυπουργό Παιδείας Κεδίκογλου και άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Λιγοστοί ήταν οι πολίτες που κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της παρέλασης για να χειροκροτήσουν τα παιδιά. Και όσοι τα κατάφεραν έπρεπε να σταθούν κάτω από το ύψος της Βουκουρεστίου, όταν πια η παρέλαση είχε κατ' ουσίαν ολοκληρωθεί.

Να σημειωθεί ότι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι που έχουν διαπιστεύσεις δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν στο σημείο των επισήμων, όπως προβλέπεται, καθώς ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει στείλει τη λίστα των διαπιστευμένων συντακτών και φωτογράφων στην Αστυνομία.

Σε ισχύ είναι από το πρωί της Δευτέρας οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με αφορμή την παρέλαση, απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.