Στον αγώνα ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ Το λένε και οι Ολλανδοί: Ναι, ο ρέφερι αδίκησε τον Ολυμπιακό!


Κατόπιν εορτής, έγκριτος ποδοσφαιρικός αναλυτής -συμπατριώτης του...








 Κάιπερς, που «σφύριξε» την αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ»- υπογραμμίζει: «Τώρα πια, μπορώ να πω πως οι Έλληνες έχουν λόγους να αισθάνονται αδικημένοι σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις»

Την κατανόησή του στις φωνές του Ολυμπιακού για τη διαιτησία του Μπιορν Κάιπερς στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο Τάκο Φαν Ντερ Βέλντε.

Σε συνέντευξή του, ο έγκριτος ποδοσφαιρικός αναλυτής του "voetbal international" δε δίστασε να τονίσει ότι οι Πειραιώτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται σε κάποιες περιπτώσεις.

«Μπορώ να καταλάβω το θυμό των Ελλήνων για το διαιτητή. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις-πέντε αποφάσεις που είναι περίεργες» είπε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το sport-fm.gr.

Κι αφού εξήγησε ότι «το πέναλτι είναι συζητήσιμο, όπως και το φάουλ, από το οποίο προήλθε το 3-0», προσέθεσε ότι «δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον Φαν Πέρσι για καθυστέρηση, όταν τραυματίστηκε, ενώ δεν κράτησε και σωστά το χρόνο των καθυστερήσεων».

Έστω και ετεροχρονισμένα, λοιπόν, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα «φώναζε» τόσο για το πέναλτι και το φάουλ, από τα οποία προήλθαν το πρώτο και το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, αλλά και για άλλες φάσεις.

Κατόπιν εορτής, ωστόσο, όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν στην πράξη, καθώς η πρόκριση χάθηκε για τους «ερυθρόλευκους», έστω με αυτόν τον άδοξο τρόπο...

Αυτό που μένει για τους πρωταθλητές Ελλάδος, σαφώς, είναι η «ηθική» δικαίωση από έναν έγκριτο ποδοσφαιρικό αναλυτή...