"Η εκπαιδευτική παραφωνία" του πολιτικού συστήματος;


Με αφορμή το δελτίο τύπου του πρώην Υφυπουργού Υγείας το οποίο υπογράφει ως...


 Καθηγητής Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

...Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους κάποιοι πολιτικοί μας ότι η παιδεία ως κεντρικός φορέας της μόρφωσης βρίσκεται σε ΧΑΟΣ , διότι η ορθή εκπαίδευση προϋποθέτει αληθινή παιδεία.

 Το πρόσωπο της παιδείας είναι διχασμένο και μοιάζει σαν του " σχιζοφρενή", άλλο είναι ,άλλο δείχνει , και άλλο θέλει.

Έχει αποπροσανατολισθεί από την αληθινή μόρφωση, παραπαίει και αντιφάσκει συνεχώς.

 Χωρίς τα κριτήρια της επιστημονικής αλήθειας και της ερευνητικής ελευθερίας " δουλεύει" σε τραγικές σκοπιμότητες.

Ο κάθε "εξουσιαστής" την ντύνει με το δικό του κουστούμι .

 Όταν στην παιδεία και την θρησκεία μπαίνει η πολιτική και η οικονομική σκοπιμότητα τότε η παιδεία δεν μορφώνει αλλά ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ.

 Τραγικά  ΘΥΜΑΤΑ αυτής της ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ τα σημερινά ΝΙΑΤΑ, απαίδευτα και άνεργα, εκτεθειμένα στην επαγγελματική, εργασιακή και μισθολογική ΑΔΙΚΙΑ.

Ας συνειδητοποιήσουν τελικά κάποιοι πολιτικοί μας ότι δυστυχώς " ο ισχυρός προστάτης" και όχι η  προσωπική αξία είναι το μαγικό κλειδί που ανοίγει τις πόρτες ,αφαιρεί τα εμπόδια και διευκολύνει τις ...προωθήσεις .

 Αλλά η ανάγκη που επιβάλει τον ισχυρό προστάτη είναι αντίθετη προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , και όσοι έχουν αδιαμφισβήτητο ΑΡΧΗΓΟ τους  το Χρήμα νοθεύουν τις πυξίδες της παιδείας προκαλώντας ηθική και πνευματική κρίση στην κοινωνία μας.

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι η παραγωγική εκπαίδευση χρειάζεται στοιχειώδη μέσα και ορθά κριτήρια και όχι ασταθή νομικά κατασκευάσματα των ανελεύθερων πολιτικών που καταδεικνύουν εκμαυλισμό της ηθικής βούλησης.

Ας διακηρύξουν τις αλήθειες που γνωρίζουν με  ελεύθερη τη συνείδησή τους , με κοινωνική συναίνεση μέσα σε μια αληθινή Δημοκρατία, χωρίς να υπηρετούν την  παραστρατημένη εκδοχή της Δημοκρατίας που σαγηνεύει με τις καταχρήσεις της , χωρίς να υπηρετούν την ευδαιμονία τους αλλά υπηρετώντας έναν πνευματικό πολιτισμό για την ευτυχία των πολιτών .

Ο Δ/ΝΤΗΣ  Ρ/Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2 : Ηλίας Χρυσικός

Ο Δ/ΝΤΗΣ  ΣΥΝΤΑΞΗΣ : Αναστάσιος Καραϊσκος