"Αλμα" πάνω από τις 1.200 μονάδες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας


Του Δημήτρη Ζάντζα 

Μετά από διήμερη άνοδο 4,49%, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της...







 Αθήνας κινείται εκ νέου ανοδικά τη Δευτέρα, επιδιώκοντας κλείσιμο πάνω από το επίπεδο των 1.200 μονάδων.

Εβδομάδα «αποτοξίνωσης» από τις έντονες διακυμάνσεις αναμένει η Beta Securities, «καθώς η αγορά δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί χωρίς όμως ο κοντινός ορίζοντας νέων να δημιουργεί καταλύτες κίνησης προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση» όπως σχολίαζε η χρηματιστηριακή την Παρασκευή στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της.

Για σήμερα η Beta «βλέπει» σταθεροποίηση, και έναν συνδυασμό κινήσεων κατοχύρωσης κερδών και υποτονικής ειδησεογραφίας.

Διατήρηση του ανοδικού momentum στο ταμπλό αναμένει από την πλευρά της η Eurobank Securities, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Piraeus Securities.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap, όπου η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά, τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η ΣΩΛΚ, ενισχυμένη 7,82% στα 1,93 ευρώ, με κέρδη 5,59% ακολουθεί η FF Group, ενώ σε ποσοστό πάνω από 4% ενισχύονται οι τίτλοι των ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, Frigoglass και Τρ. Πειραιώς.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Eurobank Properties και Coca-Cola HBC με απώλειες 1,99% και 0,10% αντίστοιχα.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.209,31 μονάδες ενισχυμένος 2,76%. Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, έφτασε νωρίτερα να ενισχύεται έως 3,00% στις 1.212,22 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,72% (έως το +4,48% νωρίτερα) στις 186,09 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί όγκος 28,26 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται σε 64,84 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του ταμπλό 85 μετοχές κινούνται ανοδικά, 30 υποχωρούν και 19 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Πηγή:www.capital.gr