Ανακρίτριες: Η Χρυσή Αυγή θαυμάζει τον Χίτλερ και είναι φιλοχουντική οργάνωση


Η Χρυσή Αυγή μέχρι σήμερα διατηρεί την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, δηλαδή...








 θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας: Αυτό επισημαίνεται στη διάταξη με βάση την οποία οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου είπαν όχι στην αποφυλάκιση του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι δύο ανακρίτριες, μάλιστα, επισημαίνουν την σταθερότητα της ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του.

Κατά πληροφορίες, στην ίδια διάταξη απαριθμούν και συγκεκριμένα περιστατικά εντός και εκτός Κοινοβουλίου που συνδέονται με την ερευνώμενη υπόθεση.

Ενδεικτικά επικαλούνται ότι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ επίσημα από βήμα της Βουλής, διατυπώθηκε η άποψη ότι: «Εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967».

Στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρίες Κλάπα-Δημητροπούλου με τη διάταξή τους αποδίδουν τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της.

Οι ανακρίτριες φέρεται να καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα.

Απορρίπτουν δε τις αιτιάσεις του σχετικά με το ότι αυτός παρότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδυνατεί, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, αντιτείνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Σε ό,τι αφορά δε τις «δήθεν» πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κρατήσεώς του τις οποίες επικαλείται ο κατηγορούμενος, αυτές κατά την κρίση τους κάθε άλλο παρά αποτελούν εμπόδιο για την ουσιαστική δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς.

Και ενώ οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας και Π. Ηλιόπουλος- μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την απολογία τους και την περαιτέρω ποινικής του μεταχείριση από τη δικαιοσύνη, οι ανακρίτριες καλούν σε απολογία συνολικά άλλα 12 πρόσωπα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζοντας στους 46 τον αριθμό των κατηγορουμένων.

Ετσι ο κατάλογος των κατηγορουμένων έχει ήδη φτάσει στους 46 και ακόμα η έρευνα συνεχίζεται.