Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις πορείες στη μνήμη του Γρηγορόπουλου


Σε ύψιστη επιφυλακή και με μέτρα που θα θυμίζουν...










Πολυτεχνείο, η ηγεσία της ΕΛΑΣ φέρεται αποφασισμένη να ρίξει εκατοντάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει των προγραμματισμένων πορειών μνήμης για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του spirospero, ομάδες μοτοσικλετιστών της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, αστυνομικοί της Αμέσου Δράσεως και της Τροχαίας, αλλά και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, με πολιτικά, θα βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης σε ύψιστη επιφυλακή εν όψει των προγραμματισθέντων για την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, των πορειών μνήμης για τη θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 11:00 το πρωί έχει προαναγγελθεί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί πάλι στα Προπύλαια, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.

Ειδικά γύρω από τη Βουλή, όπου θα καταλήξουν οι πορείες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του spirospero, στο ύψος των «λουλουδάδικων» της Βουλής υπάρχει σκέψη να στηθεί και ο σιδερένιος φράχτης όπως και να κατέβουν και δύο «αύρες» της ΕΛΑΣ, υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων από κουκουλοφόρους, με βροχή από μολότοφ.

Τροποποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, αναμένεται να κλείσουν και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη.