Οταν ο Μιχ. Λιάπης έκοβε κλήση στον Παν. Ψωμιάδη


To 2007 ως υπουργός Μεταφορών, ο Μιχάλης Λιάπης είχε...










 «κόψει» πρόστιμο στον τότε Νομάρχη Θεσσαλονίκης , Παναγιώτη Ψωμιάδη, φωτογραφία του οποίου είχε δημοσιευθεί στον Τύπο, απεικονίζοντάς τον να οδηγεί χωρίς κράνος τη μηχανή του.

Όταν ο Μιχ. Λιάπης έκοβε κλήση στον Παν. Ψωμιάδη

Μάλιστα με αφορμή το περιστατικό ο κ. Λιάπης είχε προχωρήσει σε γενικόλογες διαπιστώσεις για την εφαρμογή του ΚΟΚ: «Οι πολίτες αποδείχθηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας. Ακολουθούν πιστά τον ΚΟΚ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και θα συνεχίσουμε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Κάθε ζωή που κερδίζεται είναι για μας μια μεγάλη επιτυχία»και τυην όχληση που είχε προκαλέσει τότε στον έκπτωτο 

Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ του Εθνους από τον Ιούνιο του 2007:

«Συνεχίστηκε και χθες για δεύτερη ημέρα η φαρσοκωμωδία με την περιβόητη κλήση του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Το... δεύτερο επεισόδιο παίχτηκε χθες στο υπουργείο Μεταφορών, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μιχάλη Λιάπη, με τον κ. Ψωμιάδη να διατηρεί το ειρωνικό του ύφος και επιδεικνύοντας κάτι το οποίο ομοίαζε με φωτοτυπία κλήσης, αλλά ουδείς ήταν αρκετά κοντά για να το επιβεβαιώσει, να υπογραμμίζει ότι συμφωνεί με τον υπουργό: «Συμφωνώ με τις υποδείξεις του κ. Λιάπη. Ζητώ συγνώμη για το λάθος μου. Παρέδωσα το δίπλωμά μου για δέκα ημέρες και πλήρωσα την κλήση των 350 ευρώ».

Αυτά τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, αφήνοντας ωστόσο αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, δεδομένου ότι τα πρόστιμα για κλήσεις που πληρώνονται εντός του πρώτου δεκαημέρου από τη βεβαίωση της παράβασης μειώνονται στο μισό. Ως εκ τούτου ο κ. Ψωμιάδης θα έπρεπε να είχε πληρώσει 175 και όχι 350 ευρώ, όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, και οι συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη δεν επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι προχθές έφτασε κάποια κλήση στο γραφείο του νομάρχη.

Ο ίδιος, πάντως, ερωτηθείς αν όταν οδηγεί το αυτοκίνητό του φοράει ζώνη ασφαλείας, ανταπέδωσε, αν και με... καθυστέρηση δευτερολέπτων, την ερώτηση στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας: «Οσο χρησιμοποιούν και οι δημοσιογράφοι».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τους βουλευτές, οι οποίοι δεν φορούν ζώνες και το αν θα πρέπει να τιμωρούνται, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι... ανθρωποφάγος, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει ποιος άλλος μπορεί να είναι: «Δεν είμαι εγώ ανθρωποφάγος. Να πάτε να τους βρείτε αλλού. Εγώ είμαι κατά του πάσης φύσεως κατεστημένου», τόνισε, για να προσθέσει αμέσως ότι στα 27 χρόνια που πολιτεύεται το μοναδικό σφάλμα που του καταλογίστηκε είναι η οδήγηση χωρίς κράνος: «Χαίρομαι που ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου τους επωνύμους που δεν φορούν κράνος», προσέθεσε ειρωνικά.

Οσο για τον κ. Λιάπη, χθες δεν αναφέρθηκε στο συμβάν, περιοριζόμενος να ευχαριστήσει τους πολίτες για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: «Οι πολίτες αποδείχθηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοί μας. Ακολουθούν πιστά τον ΚΟΚ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και θα συνεχίσουμε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Κάθε ζωή που κερδίζεται είναι για μας μια μεγάλη επιτυχία», τόνισε.

Στο σημείο αυτό, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κ. Λιάπης και Ψωμιάδης επέλεξαν να κάνουν χωριστές δηλώσεις στους δημοσιογράφους, με τον κ. Ψωμιάδη να επεκτείνεται, με αφορμή ερωτήσεις, και σε... λοιπή θεματολογία. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, υπογράμμισε: «Συμφωνώ με όσα είπε ο κ. Σουφλιάς ότι πρέπει να παραμείνει κόσμια η πολιτική αντιπαράθεση».