Μανιάτης: «Η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν»


Το θέμα των νοικοκυριών που μένουν χωρίς ρεύμα επειδή...








 δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ εξετάστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης, τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης την Παρασκευή στη χώρα μας του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Ετινγκερ.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.