Ότι κάνουμε στη ζωή αντηχεί στην αιωνιότητα;


Επικοινωνώ μαζί σας καθημερινά μέσα από την συχνότητα του ράδιο ενημέρωση.


Σήμερα μαζί με τον Ακη Δασκαλόπουλο είπαμε λόγια πικρά για τους πολιτικούς αλλά αλήθειες.

Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι μία και τα ψέματα πολλά, ή  μάλλον τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια όπως λέει και η λαϊκή παροιμία.

Οι πολιτικοί , στο κόσμο τους με πολύ υποκρισία και βερμπαλισμό, δεν ακούνε, δεν βλέπουν, δεν αφουγκράζονται.

Είναι κλεισμένοι σε ψηλά κτήρια και δεν τολμούν να κατέβουν κάτω να γίνουν ένα με τον κόσμο και να γίνουν χρήσιμοι.

Το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι κάτι πρωτόγνωρο για δαύτους και ενώ όλοι  βιώνουμε τις συνέπειες των σκληρών μέτρων οι πολιτικοί στον κόσμο τους.

Δύσκολοι καιροί,δύσκολες εποχές. <<Δεν είναι ώρα να γκρινιάζεις >> μου είπε ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής <<θέλω να αισιοδοξείς και να μεταφέρεις θετικά μηνύματα και προπάντων να μην μεμψιμοιρείς >> .

 Τον ευχαρίστησα πολύ για την επισήμανση,  σκέφτηκα ότι δίπλα μας υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι  που έχουν πολλά προβλήματα και ότι θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για αυτούς,  άλλωστε είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, γιατί ρόδα είναι και γυρίζει.

Πρέπει εμείς που γνωρίζουμε κάτι περισσότερο να σταθούμε δίπλα τους, στις οικογένειες που έχουν προβλήματα, και να τους εμψυχώσουμε .

Δυστυχώς με λόγια κανείς δεν χορταίνει. Ούτε πληρώνονται οι λογαριασμοί.  Πρέπει να ενδιαφερθούμε σήμερα για τον διπλανό μας, και όχι αύριο.

Να φροντίσουμε να μάθουμε  ποιός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ,και κυρίως να μην θίξουμε την αξιοπρέπειά τους .

 Τελικά η εκπομπή έκλεισε λέγοντας στον φίλο μου Ακη ότι στη ζωή ο΄τι κάνουμε αντηχεί στην αιωνιότητα .

Ηλίας Χρυσικός (Πολιτικό βαρόμετρο)