Ο... θαμμένος "θησαυρός" του Ελληνα βαρόνου της κοκαΐνης


Περίπου δέκα χρόνια μετά τη σύλληψη του επονομαζόμενου...










 «Ελληνα βαρόνου της κοκαΐνης», οι ελληνικές διωκτικές αρχές ακόμη αναζητούν το... θαμμένο θησαυρό του επιχειρηματία, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται ως λοστρόμος και πρόλαβε να χτίσει μία ολόκληρη «αυτοκρατορία» μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του.

 Σε βάρος του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, ο οποίος σήμερα εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών κατηγορούμενος για την οργάνωση μεταφοράς περίπου 5,5 τόνων κοκαΐνης, εκκρεμούν δύο δικογραφίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο πλαίσιο της αναζήτησης των εκατομμυρίων ευρώ που εκτιμούν οι αρχές ότι ο επιχειρηματίας έθαψε, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη της παράνομης δραστηριότητάς του.

Στοιχήματα 36 εκατ. ευρώ σε πέντε μήνες!

Ο γαμπρός του επιχειρηματία την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα «μουχλιασμένα» χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφτασαν στα χέρια του και κατέληγαν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου παίζονταν υπέρογκα ποσά στους αγώνες του Στοιχήματος!

 Οπως αναφέρεται στο βούλευμα που εκδόθηκε, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση των ναρκωτικών με τη βοήθεια του γαμπρού του, σε διάστημα μόλις έξι μηνών, από τον Ιούνιο έως και το Νοέμβριο του 2006, «επένδυσε» στο στοίχημα το ποσό των 36.000.000 ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιήσει χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες!

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ ο γαμπρός του στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι ο τζίρος αυτός έγινε από ένα κεφάλαιο 50.000 ευρώ που του είχε δώσει ο Αγγελόπουλος για να τα παίξει στο στοίχημα!

«Μου έστειλε 500.000 μετρητά με κάποιον Θανάση, για να τα παίξω στο στοίχημα.

 Εβαλα και εγώ άλλες 30.000 ευρώ και τα πόνταρα σε τρεις ποδοσφαιρικούς αγώνες. Απ' αυτό το στοίχημα κερδίσαμε περίπου 400.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα έγινε όλος αυτός ο τζίρος που αναφέρεται στη δικογραφία.

 Τελικά δε μας έμεινε τίποτα, λόγω του εθισμού μας στον τζόγο», είπε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι με τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο είχαν κατασκευαστική εταιρεία η οποία ανθούσε οικονομικά, καθώς είχαν αναλάβει ακόμη και έργα του ελληνικού στρατού. «Εβγαζα 500.000 - 600.000 ευρώ το χρόνο», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

«Είναι άρρωστος με τον τζόγο»

Συγκρατούμενοι του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου επιβεβαιώνουν ότι είναι «άρρωστος» με τον τζόγο. «Μέσα από τη φυλακή παίζει περίπου 20.000 με 30.000 ευρώ την εβδομάδα στο στοίχημα. Είναι άρρωστος με τον τζόγο. Δεν υπολογίζει το χρήμα και βοηθάει όσους κρίνει ο ίδιος ότι το αξίζουν», λέει χαρακτηριστικά συγκρατούμενός του.

Ο λοστρόμος που έγινε «αυτοκράτορας»

Μέχρι τον Απρίλιο του 2004, όταν οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με την αμερικάνικη υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσαν στο αλιευτικό «ΑΦΡΙΚΑ Ι» τους 5,4 τόνους κοκαΐνης, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του «αυτοκρατορία».

«Εργάστηκε ως ναύτης και λοστρόμος σε πλοία στον Περσικό Κόλπο, στην κρίσιμη περίοδο της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Ιράν και Ιράκ, και κέρδισε σημαντικά ποσά λόγω της ριψοκινδυνότητας της εργασίας του.

 Τα χρήματα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε για την αγορά ακινήτου, στο οποίο έχτισε ενοικιαζόμενα δωμάτια, και για την αγορά μετοχών στο Χρηματιστήριο, στο οποίο κέρδισε δύο δισ. δραχμές, τα οποία επένδυσε στη συνέχεια για την αγορά αλιευτικών σκαφών και δημιούργησε διάφορες εταιρίες και επιχειρήσεις», αναφέρεται στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 22 ετών για την υπόθεση της κοκαΐνης.

Ο οικονομικός σύμβουλος του επιχειρηματία που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσω του ΟΠΑΠ είπε: «Οι επιχειρήσεις του του απέφεραν τέτοια έσοδα που δικαιολογούνται τα χρήματα που έπαιζε στο στοίχημα. Εχει ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα ένδυσης, αλιευτικά, αλλά είναι παθιασμένος με τον τζόγο».

Σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγελόπουλου έχει σχηματιστεί άλλη μία δικογραφία για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

 Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ότι νομιμοποίησε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες μέσω αγορών ακινήτων και αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων εταιριών.

 Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει δύο Πόρσε, η μία ειδικής κατασκευής, συνολικής αξίας 626.000 ευρώ, αποκτήματα όμως για τα οποία δεν αποδίδεται κατηγορία.

πηγή: εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής