Ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ από 140 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Στην τελική ευθεία η υπόθεση 140 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2005 με κατηγορούμενα 14 πρώην στελέχη και υπαλλήλους.






Διαπιστώθηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που πληρώνονταν πριν προσληφθούν

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και αφορούν απιστία στην υπηρεσία, απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Ανάμεσα στους υπόλογους είναι πρώην πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου.

Ήδη έχουν απολογηθεί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας και περιοριστικούς όρους. Μάλιστα σε έναν κατηγορούμενο υπάλληλο επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Πληρώνονταν πριν προσληφθούν

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προέβη το 2005 σε απευθείας προσλήψεις 140 διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι στη συνέχεια αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες, με τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 Να σημειωθεί ότι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας διαπίστωσαν ότι το Κέντρο χρειαζόταν επιστημονικό και όχι διοικητικό προσωπικό και οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν χωρίς την έγκριση των αρμόδιων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που πληρώνονταν πριν προσληφθούν ενώ την ίδια περίοδο το ΚΕΕΛΠΝΟ ενέκρινε χορήγηση επιδόματος 2.200 ευρώ μηνιαίως σε γιατρό, ο οποίος ωστόσο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να το λάβει.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ